AKŞAM GÜNEŞİ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Un
İçine sürmek için
50 gr.tereyağı (oda sıcaklığında )
5 yemek kaşığı siyah haşhaş
Üzerine
1 yumurta sarısı
Çörekotu
● Ilık suyun içerisine yaş mayayı ve şekeri eritip sıvıyağı ve sütü ekleyip çırpacakla çırpıyoruz. Tuzunu atıp azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
● Hamurumuzdan iki büyük yumak ve yumurta büyüklüğünde iki beze yapıp üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp yarım saat dinlendiriyoruz.
● Tereyağını ve haşhaşı karıştırıyoruz
● Yumakların ikisinide aynı boyda açıyoruz önce yufkanın bir tanesine haşhaş sürüp
diğer yufkayı üzerine kapatıyoruz kalan haşhaşı da sürüp hamuru rulo haline getiriyoruz .
● Fırın kağıdının üzerine yerleştiriyoruz.
● Makasla hamurumuzu resimdeki gibi yatık şekilde kesiyoruz. Keserken elinizle ara ara hamuru dışa doğru çekip orta kısmını genişletip yuvarlak olacak şekilde tepsinin ortasında birleştiriyoruz.
● Orta kısmına ayırdığımız yumurta büyüklüğündeki bezeye yumurta sürüp çörekotuna batırıyoruz.
● Diğer küçük yumağı biraz açıp kafes olacak şekilde kesip çörekotunu batırdıgımız yumaga kapatıp düzeltip böreğin ortasına yerlestiriyoruz.
● Yumurtasını sürüp önceden ısıttıgımız fırında 190'C pişiriyoruz .Afiyet olsun.
Bizi facebookta takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
2 yorum:
Harika görünüyor. Ellerinize sağlık... İnsan güzelliği bozulmasın diye kenarından bir parça almaya çekinir.:)
Teşekkürler canım hiç kalmadı ev halkı hiç cekinmedi ☺☺☺
Yorum Gönder