Bayatlamayan Çizik Poğaça
1 su bardağı (200ml)maden suyu /soda (oda sıcaklığında )
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yaş maya yada 2 paket kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
İç Harcı
1 kase Beyaz peynir
Üzerine
2 yumurta sarısı
Ilık sütün içerisine şeker ve mayayı eritiyoruz, sıvıyağ ve maden suyunu ekleyip tuzunu serpiştiriyoruz. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurumuzu iki katı kabarana kadar dinlendiriyoruz 45-1 saat sürüyor.
Dinlenen hamurdan cevizdenbiraz büyük parçalar koparıp resimdeki gibi elimizle yada merdane yardımıyla açıp kesici aparatla çizik atıyoruz fazla keskin yapmayın araları çok açılmayacak.
İçerisine 1 tatlı kaşığı peynir koyup uçlarını ortada birleştiriyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Poğaçayı birlestirdigimiz kısım alta gelecek şekilde tepsiye yeleştiriyoruz.
Bütün hamura aynı işlemi yapıyoruz.
Tepside 15/20dakika daha üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp dinlendiriyoruz.
Yumurta sarısını sürüp önceden ısıttıgımız fırında 190'C pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
2 yorum:
çok güzel olmuş ellerine sağlık
bu aparattan alacağım inşallah :)
Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık...
Yorum Gönder