SOSYETE CEMENi
Tokatlılar çemeni çok iyi bilir kış hazırlıklarına mutlaka etli çemen yapılır. Köy Ekmeginin üzerine sürülür tepsilerle sobanın fırının da kızartılır. Çocukluğumuzun en baharatlı atıştırmalıgıydı.Yaşımız büyüdükçe günlerce süren çemen kokusunu farkettikten sonra yemez olduk ☺☺☺☺
Bu yaptığımız Çemen biraz Sosyetik kokusu yok lezzet olarakta günlük kahvaltılar da Poğaçalara iç olarak yada soğuk meze gibi yenebilecek bir lezzet
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı galeta unu
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
Pul biber, kimyon, isot, yedibahar, tuz
1 diş sarımsak
Geniş bir kaseye önce kuru malzemeleri ve baharatları koyup karıştırıyoruz. Zeytinyağını azar azar ekleyerek hamur gibi yoğuruyoruz.
Üzerine streç folyo kapatıp 1 gün buzdolabında bekletiyoruz.
İlk yoğurdugumuz da çok yağlı gibi olsada birgün dinlenince yağını çekiyor.
Ertesi gün tadına bakıp gerekiyorsa biraz daha baharat ekleyip kahvaltılık olarak tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder