EN KOLAY EZME
Kış Hazırlıklarımda
3 kg.domates
500 gr.acı /tatlı yeşil biber
500 gr.kapya kırmızı biber
1 demet maydanoz
10-15 adet sarımsak
1 baş soğan
500 gr.üzüm sirkesi
2-3 yemek kaşığı iri tuz
Zeytinyağı
Bizim evin en vazgeçilmez lezzeti ezme yaz kış masada yerini alır. Kış hazırlıklarına ezme tarifi ile devam
Zeytinyağı hariç bütün malzemeleri mutfak robotundan çekiyoruz. Geniş bir kapta hepsini birleştirip tuzunu ve sirkesini ekliyoruz. Güzelce karıştırıp bir saat üstü kapalı beklettikten sonra tadını kontrol edip cam kavanozlara birer parmak eksik dolduruyoruz.
Kavanozlarin üzerine zeytinyağı ile doldurup kavanozları kapatıyoruz. Güneş görmeyen ve serin bir yerde saklıyoruz. İlk günden itibaren tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder