SİGARA BÖREĞİ
EZME
YEŞİL MERCİMEK SALATASI
HAYDARİ
ACILI SEBZE TURŞUSU
Bizim evde meze cok sevilir yaz döneminde yemek yerine tercih ettigimiz lezzetler misafirlerimizi memnun ettiği gibi midelerimizide şenlendiriyor.
Sigara Böreği
Yurtdışında satılan hazır yufkalar parşomen kağıdı gibi sigara böreğine hasret kalmıştıkki bu japon yufkalarıyla karşılaştım. İş yerinde çokca kullandığımız bu yufkalar bizimkilerden çok daha leziz ve çıtır. Asien Marketlerde , Bregenz 'de Yaren Süper Markette bu yufkaları temin edebilirsiniz.Buzlukta saklanabilmesi de biz çalışanlara kolaylık sağlıyor.
1 paket Spring Roll Pastry
İç Harcı için
1 kase beyaz peynir
Yufkalar kare olduğu için önce makasla yufkaları 4 esit parçaya kesiyoruz. Uzun dikdörtgen yufkalar elde ediyoruz.
Yufkanın köşesinin karşısına peynir koyup köşeyi üzerine kapatıyoruz. Muskalı yapar gibi sağlı sollu yufkayı katıyoruz ucunu suya batırıp yapıştırıyoruz .
Normal şekilde Sigara Böreği yapmak isterseniz yufkayı bir ucundan karşı ucuna üçgen olacak sekilde çaprazlama kesiyoruz. Geniş kısmına peynir koyup normal sigara böreği şeklinde sarıyoruz.
Bol yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
HAYDARİ
1 dilim beyaz peynir
6 yemek kaşığı süzme yoğurt
yarım demet dereotu
2 diş ezilmiş sarımsak
tuz
1 tepeli yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
- Beyaz peyniri çatalın arkası ile eziyoruz.
- Dereotunu bol suda yıkayıp incecik kıyıyoruz
- Yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsağı, dereotunu ve peyniri ekleyip karıştırıyoruz.
- Tereyağı yağ tavasında eritip naneyi ilave edip biraz kavurup soğutuyoruz.
- Soğuyan tereyağınıda yoğurtlu harcımıza katıp karıştırıyoruz
- Mezemiz yada dip sosumuz hazır afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
YEŞİL MERCİMEK SALATASI
1 buçuk şu bardağı yeşil mercimek
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
6-7adet yeşil soğan
1 adet kırmızı kapya biber
Sosu için
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
Karabiber , pul biber , sumak , tuz
Nar ekşisi (isteğe bağlı )
Mercimekleri bol suyla haslayıp , süzüp sogutuyoruz .
Yesillikleri ince ince doğuyoruz .
Zeytinyağını limonla çırpıp baharatlarını ekleyip sosumuzu tamamlıyoruz.
Mercimeği yeşillikler ve sosla birlikte karıştırıp servis tabağına alıyoruz .
Limon ve kırmızı biber dilimleriyle süsleyip servis ediyoruz . Afiyet olsun .
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
2 adet domates
1 adet kırmızı etli biber
1 adet acı /tatlı yeşil biber
1 adet iri kuru soğan
4 diş sarımsak
4-5 dal maydanoz saplarıyla birlikte
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Kuru reyhan, nane, dereotu kurusu
Yedibahar ( yedi çeşit baharat )
Karabiber, tuz, isot
Yarım çay bardağı zeytinyağı
● Soğanı ve sarımsağı robatta bir tur çekip iri bırakıyoruz.
● Üzerine kırmızı ve sivri biberleri kesip ilave ediyoruz birlikte çekip iyice küçülttükten sonra derin bir tabağa boşaltıyoruz.
● Maydanozları saplarıyla birlikte çekiyoruz.
● Domatesleri dörde bölüp maydanozun üzerine doldurup bütün baharatları da ekleyip çekiyoruz.
● Soğan ve biberlerin üzerine boşaltıyoruz.
● Zeytinyağını harcımızı üzerine döküp karıştırıyoruz sık gözlü bir süzgeçe boşaltıp 1 saat kadar suyunun süzülmesi için buzdolabında bekletiyoruz
● Servis tabağına alıp servis ediyoruz.
● Ezmenin suyu tam süzülmezse 3 kat havlu peçeteyi servis tabağının üzerine kapatıp biraz bastırın ve bu şekilde bekletin
● Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder