MISIR UNLU BAMYA KIZARTMASI
*500 gr.taze bamya
*2 adet yumurta
*tuz karabiber
*1 su bardağı mısır unu
Kızartmak için bol sıvıyağ
Ilk Bamya kızartmasını Muglanın yaylalarında yemiştim ve cok beğendim. Bizim buralarda (Avusturyada ) taze bamya bulmak imkansız ama mutfak sever yengem taaa Turkiyelerden taşıyıp getirmiş sagolsun bende zevkle yaptım.
Geniş bir kaba yumurtalar kırılır tuz ve karabiber eklenip çırpılır.
Düz bir tabağa mısır unu dökülüp bir tutam içine tuz atılır.
Temizlenen bamyalar once yumurtaya sonra mısır ununa bulanır.
Bütün Bamyalara aynı işlem yapıldıktan sonra kızgın yağda kızartılıp ister sarımsaklı yogurtla ister tatar sosla servis edilir .
Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi
0 yorum:
Yorum Gönder