BEŞ CAYI
*SARMA
*PATATES SALATASI
*RUS SALATASI
*DOMATESLİ KIL BIBER SOSU
SARMA
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
(Limon ve soğan soslu)
iç harcı
1 kase pirinç
2 yemek kaşığı salça
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
5-6 dal dereotu
5-6 dal maydanoz
5-6 dal taze reyhan
5-6 adet yeşil soğan
karabiber, tuz, kimyon pul biber
yarım çay bardağı su
Sosu için
1 adet kuru soğan
5-6 kaşık zeytinyağı
1tatlı kaşığı salça
bir tutam kuru reyhan
1buçuk su bardağı sıcak su
1 adet dilimlenmis limon
Yeşilliklerimizi doğrayıp salça ve su hariç bütün malzemeleri birlestiriyoruz. salçayı suyla sulandırıp harca katıp karıştırıyoruz.
Yapraklarımızın içerisine birer tatlı kaşığı harç koyup sarıyoruz.
Sarmaları tencereye düzmeden önce
Soğanı kalın halka seklinde kesip yağla birlikte tencerede kavurup reyhanı salcasını ekleyip karıştırıyoruz.
Limonları kalın dilimleyip içine katıp sıcak suyunu ilave edip kısa süreli kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Sarmaları bu sosa dizip üzerine de bir kaç dilim limon daha ekleyip orta sıcaklıkta pismeye bırakıyoruz.
Pişen sarmalarımızı servis tabağına alıp limon dilimleriyle süsleyip servis ediyoruz
Afiyet olsun
PATATES SALATASI
https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2017/12/patates-salatasi.html
500 gr.Patates
5-6 dal dereotu
5-6 dal maydanoz
1 adet kuru sogan yada 3-4 adet yesil sogan
Sosu icin
1 yemek kaşığı hardal +1 yemek kaşığı su
Yarım limon suyu
Yarım çay bardagı zeytinyağı
Karabiber ,tuz
*Patateslerin kabuklarını soyup küp seklinde dograyıp tencereye dolduruyoruz. Üzerine 2 su bardağı su ekleyip haslanmaya bırakıyoruz.
*Dereotu maydanoz ve soganları ince ince doğruyoruz.
*Hardalı su ole biraz acıp icerisine diger malzemeleri katıp özlesene kadar cırpıyoruz.
*Haslanmış patatesleri soguduktan sonra hardal sosunu üzerine döküp karıstırıyoruz.
*Yesilliklerini ekleyip salatamızı hazırlıyoruz.
*Afiyet olsun.
Ev Yapımı Mayonezsiz
RUS SALATASI
Davet ve özel günlerde sofralarımızı lezzetlendirecek nefis bir lezzet
2 adet haşlanmış patates
2 adet haşlanmış havuç
1küçük kutu mısır
1küçük kutu bezelye
10-15 adet cornison turşu
1 diş sarımsak
500 gr . süzme yoğurt
tuz
Süzme Yoğurdunuz yoksa pratik bir yöntem tavsiye ediyorum zira süzme yoğurtlar kireç gibi bir tat veriyor ve ben yoğurdumu kendim yaptığım için bu tür mezeler de kendi süzme yoğurdumuda kendim hazırlıyorum.
Derin bir süzgeçe 3 kat havlu peçeteyi yerleştirip üzerine normal yoğurdu boşaltın üzerinede 3 kat havlu peçeteyi kapatıp buzdolabında birkaç saat bekletin hatta gece yapıp sabaha kadar bekletirseniz kaymak kıvamlı yoğurda sahip olursunuz.
Patates ve havucları soyup bütün olarak yada ikiye kesip haşlıyoruz.Patatesler pistigi zaman ocaktan alıp soguk suya tutup sogutuyoruz.
Mısır ve bezelyeyi yıkayıp süzgeçte bekletiyoruz.
Bütün sebzeleri küp şeklinde dogruyoruz.
Yoğurt ezilmiş sarımsak ve tuzu bit kapta karıştırıyoruz.
Haşlanmış sebzeleri yoğurtlu harca katıp karıştırarak salatamızı tamamlıyoruz. Afiyet olsun
BiziFacebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
PİŞİRME DOMATESLİ KIL BİBER TURŞUSU
İster MEZE ister TURŞU deyin isterseniz SOS
Lezzeti on numara
PİŞMİŞ DOMATESLİ KIL BİBERLİ SOS
5 kg.domates
500 gr.acı biber
1 baş sarımsak (10-15adet)
390ml sirke (küçük boy kavanozla bir dolu)
390 ml. sıvıya
2 tepeli yemek kaşığı iri tuz
390 ml.ölcüsü= Küçük boy (250ml.)su bardağıyla 1 buçuk bardak yeterli olacaktır.
Biberlerin saplarını koparıp uçlarını bıçakla kesiyoruz.
Domatesleri yıkayıp ortasının beyazını alıp kabuklariyla birlikte rondoda çekip tencereye koyuyoruz. 20-25 dakika orta ateşte bisiriyoruz.
Sarımsakları soyup bir tane domatesle birlikte robotta çekiyoruz.
Domates sosuna sirke, sıvıyağ ve tuzu ekleyip, üzerine biberleri katıp 10 dakika daha kaynatıp sıcak sıcak kavanozlara doldurup ters kapatıyoruz.
Kavanoz kapaklarını mutlaka yeni kullanmanızı tavsiye ediyorum.
Serin ve karanlık bir yerde saklıyoruz.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder