MUMBAR
Pekçok yörede olduğu gibi Tokatlılarda Mumbar Dolmasını severek yapar. Her ne kadar yurtdışında bağırsak bulmak zor olsada Eniştemiz sayesinde bir özlemimiz daha sonlandı :)
Yoğun bir iş günü olduğu için sevgili Annemin kıymetli ellerinden yöresel bir lezzet olan Mumbar Dolması soframızı şenlendirdi
* 2 bağ bağırsak
* 2 su bardağı bulgur
* 1 adet kuru soğan
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 su bardağı su
* 1 yemek kaşığı reyhan
* Kimyon, pul biber, tuz
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 yemek kaşığı tereyağı
Pişirmek için
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 2 diş sarımsak
* 2 adet defne yaprağı
* Top karabiber
* 5-6 su bardağı su
Bağırsakları iyice yıkıyoruz. Sirkeli suda birkaç saat bekletiyoruz.
Tavada sıvıyağ ile soğanı hafif kavurup tereyağını ekleyip erittikten sonra bulgurunu atıp suyunu ekliyoruz.
Baharatlarını ekleyip ocaktan alıyoruz.
Bağırsağın ucunu hafiften içine doğru ittirip elimizle bulguru bağırsağın ucundan başlayarak içine dogru ittire ittire dolduruyoruz
Bütün bağırsakları doldurduktan sonra Kalın tuzla bağırsakları ocalayıp sudan geçiriyoruz.
Suyu salça ve diğer malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz. Tencereye Mumbar dolmaları koyup sosunu üzerine boşaltıyoruz.
Kontrollü olarak pisiriyoruz.
Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder