GÜL BAKLAVA
Bu güzel tarif için Havva Nuri Hanımefendiye Teşekkürederiz.
1 paket hazır baklava yufkası
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
75gr tereyağ
Şerbeti için
2 buçuk su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Baklava yufkalarını 3 kat üst üste kapatıyoruz. Metal yuvarlak bir kavanoz kapağı yardımıyla yada makasla küçük daireler kesiyoruz.
Kestigimiz yuvarlakların ortasına kenarlarından cikan fazlalıkları yerleştirip üzerine ceviz koyup kapatıp küçük boy borcam tepsiye diziyoruz.
Bütün hamurlara aynı işlemi yapıyoruz. Tepsimizi doldurduktan sonra tereyağını eritip kaşık yardımıyla tatlımızın üzerine döküyoruz.
Önceden ısıttıgımız fırında 180’C pişiriyoruz.
Şerbeti için şeker ve suyu tencereye koyup kaynatıyoruz.
Şerbetimizi soğutup tatlımızın üzerine döküyoruz
Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
2 yorum:
Ellerine saglik canim,süper olmus
Teşekkürler ablam 😉
Yorum Gönder