NANE
SAYFA SAHiPLERiNiN DiKKATiNE kesinlikle hiçbir sayfada tariflerimin yayınlanması için iZiN VERMiYORUM bu benim en dogal hakkımdır
Her yıl kendi nannemi , dereotu, reyhanımı küçük saksılarda yetiştirip mevsiminde kurutup kış için hazırlıyorum. Biliyorum çok iş kim uğraşacak diyorsunuz ama lezzeti hazır aldıklarınızdan daha lezzetli ilaçsız ve doğal yöntemlerle kuruyor.
Dilediğiniz kadar naneyi öncelikle tek tek dallıyarak saplarından ayırıyoruz. Nane yapraklarında küçük kezbiler olur tek tek yapraklarını ayırırsanız bunlardan ayıklamış olursunuz.
Geniş bir leğende bol suyla bir kaç kez yıkayıp süzgeçte bekletiyoruz.
Geniş bir sofra bezini iki kat yapıp masanın yada müsait bir yerin üzerine seriyoruz .
Naneleri boşaltıp elimizle yayarak açıyoruz.
Sıcak havada 3-4 günde gölgede kurutuyoruz.
Kuruduktan sonra yarım gün kadarda güneşte bekletip bez bir torbada ufalamadan saklıyoruz.
İhtiyacınız olduğu kadarını ufalayıp Baharatlığa dolduruyoruz . Naneyi ufalamadan saklarsanız uzun süre dayanır ve aroması bozulmaz.
0 yorum:
Yorum Gönder