Tiramisulu Pasta
İtalyan Restaurantında çalışırken her hafta yaptığımız bu özel İtalyan Tatlısı 'nın çakmasını pekçok sayfada olduğu gibi biraz farklı olarak hazırladım. Gerçek Tiramisu yumurta sarısı ve beyazının krema haline getirilip, mascarponeyle lezzetlendirildigi Rom'la aroma katıldığı özel bir tatlıdır.Ben bu lezzeti kelepçeli kalıp içerisinde biraz da pasta formunda yaptım ve özel günlerin kurtarıcıhaline geldi.
28'lik Kelepceli Kalıp için
3-4 paket Kepekli kedi dili bisküvisi
4 fincan espresso kahve
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Kreması için
1 litre süt
5 tepeli yemek kaşığı (125gr.)nişasta
1 tepeli yemek kaşığı(30gr.) un
1 tepeli çay bardağı (100gr.)şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1yumurta sarısı
250 gr.sıvı krema
1 paket vanilya
Süslemek için
İnci şekerler
Kakao
Öncelikle kremamızı pişirelim ve soğusun, krema için tereyağı vanilya ve sıvı krema hariç bütün malzemeleri geniş bir tencerede karıştırarak kıvam alana kadar pisiriyoruz.
Kıvam aldıktan sonra tereyağını ekleyip ocaktan alıyoruz. İlk sıcaklığı geçince vanilyasını ekliyoruz arada bir karıştırarak soğutuyoruz.
Kremamızı kullanmadan önce mikserle yüksek ayarda 5 dakika kadar çırpıyoruz. Sıvı kremayı azar azar ekleyerek kremayı açıyoruz.
Kahvemizi ben makina kahvesi cektim yada sade nescafe hazırlıyoruz.
Kelepceli Kalıbımızın tabanına hindistan cevizini ekeliyoruz böylece pastamızın servisi kolay olacaktır.
Kedi dillerini kahveye tek taraflı batırıp ıslak kısmı yukarı gelecek şekilde çevirip kalıba diziyoruz.
Üzerine bolca krema sürüp 3 kat aynı işlemi yapıyoruz kalan kremayı krema torbasına boşaltıp pastanın üzerine istediğiniz şekilde sıkıp şekillendiriyoruz. Buzdolabında 1-2 saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen Pastamızın kalıbını yavaşça çıkartıp üzerine bolca kakao serpiştirip şekerlerle süsleyip servis ediyoruz afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder