Altı Kat Şerit Poğaça
* 2 su bardağı ılık süt
* 2 su bardağı ılık su
* 1su bardağı sıvı yağ
* 2 yumurta(sarısı üzerine sürülecek)
* 3 yemek kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 paket yaş maya
Ara katlara sürmek için
100 gr. tereyag
Üzerine
Sarı haşhaş
Çörekotu
* Ilık sütün içerisine şeker ve yaş mayayı eritiyoruz.
* Un hariç bütün malzemeleri ilave edip tel çırpacakla iyice özleşene kadar çırpıyoruz.
* Azar azar unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
* Hamurumuzû 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
* Hamurumuzdan portakal büyüklüğünde yumaklar yapıp her yumağı tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
*Her kata 1 tatlı kaşığı tereyağ sürüp altı kat aynı işlemi yapıyoruz en üst kata yağ sürmüyoruz.
* Yağladığımız hamurların üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp 15 dakika daha bekletiyoruz.
* Sonra oklavamızla altı katlı hamuru açıp pizza bıçağıyla önce 4 sonra 8 eşit parcaya kesiyoruz .
* Üçgen parçaların köşe kısmına çizikler attıp yuvarlak kısma peynirli harç koyup bükerek serit poğacamızı tamamlıyoruz.
* Yağlanmış fırın tepsisine hamurları aralıklarla dizip yarım saatte tepside beklettikten sonra yumurtasını sürüp üzerine sarı haşhaş ve çörekotu ekeleyip 180'c pisiriyoruz
*Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
2 yorum:
Pastane poğaçası tadında enfes görünüyor.
Teşekkürler 😉
Yorum Gönder