Yıldız Poğaça
Annem yaptığın banaysa öğrendiğin sana bilezik olur dediğinde daha ilkokuldaydım. Haklı olduğunu şimdilerde daha iyi anlıyorum . Oklava gölgesinde büyümek çok şey ögretiyormuş insana...
Anneme ne kadar teşekkür etsem azdır çok şey öğrendim ondan daha da öğrenecek çok şeyler var. Rabbim annelerimize uzun ömürler versin.
1 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı ılık su
yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
2 adet küp şeker
3 tepeli su bardağın (550 gr.)un
İç Harcı için
3 adet orta boy haşlanmış patates
tuz, karabiber, pul biber
2 dilim domates veya kırmızı biber
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
Ilık sütün içerisine şeker ve mayayı katıp eritiyoruz. Sıvıyağı ve suyu ekleyip çırpacakla çırpıyoruz. Tuzunu atıp azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük yumaklar yapıyoruz.
Her yumağı büyük çay tabağı kadar açıyoruz.
Pizza bıçağı ile açtığımız hamuru dört adet ortasında boşluk kalacak şekilde kesiyoruz.
Her kenarı içe gelecek şekilde kıvırıp dışa doğru sıkarak çiçek yaprağını oluşturuyoruz.
Bütün yumaklara aynı işlemi yapıyoruz.
iki parmağımızla çiçeklerin yapraklarından tutup şeklini bozmadan yağlı kağıt serdigimiz fırın tepsisine aralıklarla diziyoruz.
Patatesi haşlayıp eziyoruz baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
Çiçek poğaçaların ortasına birer tatlı kaşığı koyup üzerine renk olarak domates veya kırmızı biber parçası koyuyoruz.
Yumurtasını sürüp 200'C önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
2 yorum:
Ellerine sağlık nefis görünüyor arkadaşım.Sevgiler
sizi izlemeye ve takibe aldım .bende beklerim.
Yorum Gönder