Hamurlara farklı şekiller vermek hoşuma gidiyor. Bu poğaçamızı da zevkle yaptım sunumu güzel, tadı da garantili...
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık su
1 adet yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Un
İç Harcı
1 kase ufalanmış beyaz peynir
Üzerine
yarım çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
1 su bardağı galeta unu
bir tutam çörekotu
Ilık sütün içerisine şeker ve yaş mayayı eritiyoruz. Sıvıyağı, tuz ve ılık suyu ekleyip çırpacakla çırpıyoruz. Ununu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurumuzu iki katı kabarana kadar dinlendiriyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp çay tabağı kadar açıyoruz.
Ortasına peynir koyup üçgen olacak sekilde resimdeki gibi şekillendiriyoruz.
Pekmeze suyu katıp karıştırıyoruz yaptığımız poğaçaları önce pekmeze batırıp sonra galeta ununa buluyoruz.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip poğaçaları tepsiye diziyoruz ortalarına çörekotu koyup 185'C pisiriyoruz
Yumakları mutlaka küçük almalısınız yoksa şekli verseniz bile pişme esnasında açılıp şekil bozula bilir
Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder