Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BONCUK MAKARNA SALATASI



BONCUK MAKARNA SALATASI

1 su bardağı boncuk makarna 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı sıcak su
Tuz

Bir kaç dal maydanoz
Bir kaç dal dereotu
2 adet yeşil soğan
2-3 adet kornişon turşu
1 çay bardağı mısır
1 adet kabya biber 

Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Karabiber , kırmızı toz biber, tuz

Suyu kaynatıp tuz ve yağını ekleyip makarnayı haşlamaya bırakıyoruz.
Makarna piştikten sonra soğuk sudan geçirip süzgeçte bekletiyoruz.
Salata malzemelerini yıkayıp ince ince doğruyoruz .
Limon suyu ile zeytinyağını çırpıp baharatları ekledikten sonra salata ve  şehriyeyi geniş bir kasede sosla birleştirip karıştırıyoruz.Afiyet olsun .
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

TEREYAGLI BiBERiYELi PATATESLER



TEREYAGLI BiBERiYELi PATATESLER

Malzemeler:
4 adet patates
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
3-4 dal biberiye
tuz

Patatesleri soyup elma gibi dogruyoruz.
Tencereye koyup 1 su bardağı su ile hafif ateste haşlıyoruz.
Haşlanmış patatesleri teflon tavaya alıp biberiyesini ve margarinini ekleyip orta sıcaklıkta çift taraflı kızartıyoruz. Afiyet olsun


Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

HAŞHAŞLI BÜKME BÖREK



Haşhaşlı Bükme Börek

Tokatlı (Zile' li) olupta haşhaş bilmeyen yoktur diye düşünüyorum . Her evde bir haşhaş dibegi bulunurdu, Annemin bahçede haşhaş yetiştirdiğinide hatırlıyorum Küçük tüpte tavalar içinde karıştıra karıştıra kavrulan haşhaş kokusunu hala hissedebiliyorum.
Kavrulan Haşhaşları azar azar dibege koyup yerinden kalkmayan dibek sapıyla var gücüyle dövülen haşhaş emeği çok olduğu için değerlidir bizim oralarda. . .

2 su bardağı sıvı krema yada ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Un

İç Harcı için
1 kase dövülmüş Sarı Haşhaş
1 su bardağı sıvıyağ

Üzerine Sürmek için
1 yumurta

- Ilık sütün yada kremanın üzerine şekeri ve mayayı katıp eritiyoruz.
- Sıvıyağı, tuz ekleyip çırpacakla çırpıyoruz. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
- Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
- Hamurumuzdan 5-6 adet büyük yumak döküyoruz.
- Haşhaşla sıvıyağı karıştırıyoruz.
- Yumağımızı açabildiğiniz kadar açıp üzerine 2-3 yemek kaşığı haşhaş sürüyoruz. Yufkanın bir kenarından başlayarak rulo haline getiriyoruz. Ruloyu elimizle ileri geri sürterek biraz inceltiyoruz.
- Rulo halindeki hamuru bıçakla ikiye kesiyoruz. Hamurun iki ucunu farklı yönlere doğru yuvarlayıp yağlı fırın kağıdı serdigimiz tepsimizin ortasına bükerek yerleştiriyoruz.
- Bütün yumaklara aynı işlemi yapıyoruz. Tepside 15-20 dakika daha dinlendiriyoruz.
- Yumurtasını sürüp önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz
- Afiyet olsun

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ETLİ EKMEK




ETLİ EKMEK

1Kg.un
1 yemek kaşığı tuz
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
3-4 şu bardağı ılık su

İçi Harcı
300 gr yağlı kıyma
3 adet kuru soğan
6-7 dış sarımsak
Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
Kimyon, karabiber , tuz
1 paket pizza sosu yada 3 -4 yemek kaşığı domates salçası

Unun ortasını açıp şeker,tuz ve kuru mayayı koyup azar azar şu ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz hala cıvık kıvamında iken sıvıyağı da ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz. Hamuru yarım saat dinlendirip yumurta büyüklüğünde yumaklar döküp üzerini nemli bir bezle örtüyoruz.

Soğan ve sarımsağı robotta çekiyoruz diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıyorum.
Yumaklari pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz kaşık yardımı ile üzerine harç sürüp teflon tavada , fırında yada pizza tavasında pişiriyoruz. Afiyet olsun

 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

TAVADA PRATİK BÖREK


TAVADA PRATiK BÖREK

Kahvaltılarınız ve beş çaylarınız için şipşak yapabileceğiniz nefis bir börek tarifimiz var lezzeti garantili tarifimize bir göz atalım

2 kişilik

2 adet hazır yufka
1 kase beyaz peynir
bir tutam kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ

Hazır yufkayı mutfak tezgahına seriyoruz.Bıçakla yufkaları dörde kesip üst üst diziyoruz. Her yufkayı yağlıyoruz geniş tarafına peynir harcından koyup rulo şeklinde sarıp bir ucundan tutup çevresine sarıyoruz  .Bütün yufkalara aynı işlemi yapıyorum.
Teflon tavaya biraz yağ koyup böreklerimizi diziyoruz orta ateşte çift taraflı pisiriyoruz Afiyet olsun. 
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

YAGSIZ SEKiLLi BiSi



YAGSIZ SEKiLLi BiSi

Çok sevdiğim halde fazla yağlı oluyor diye tercih etmediğim Bişi 'yi artık daha hafif ve yağsız olarak yapıyorum.

Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1yumurta
1paket kabartma tozu
3-4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

Süt, yoğurt, yumurta, tuz ve kabartma tozunu geniş bir leğende çırpıyoruz.
Ununu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurumuzu 15 dakika dinlendirip 4 büyük yumak yapıyoruz.
Yumakları unlayarak açıyoruz dilediğiniz kalıplarla şekillendiriyoruz.
Kızgın yağda çift taraflı kızartıyoruz.
Afiyet olsun 

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

PETEK MANTI



PETEK MANTI
 
1kg.un
2 yumurta
Tuz
Yeterince su
İç Malzemeleri
300 gr.kıyma
1 adet ince kıyım kuru sogan
Bir tutam ince kıyım maydanoz
Karabiber ,tuz ,kimyon

Üzeri icin
300 gr.yogurt
1 diş sarımsak
50 gr.tereyağı
1 tatlı kaşığı salça pul biber
Nane

*1 kg.unun ortasına tuz ve yumurtayı koyup azar azar su ekliyoruz .Mantı hamurumuz sert olacak bu yüzden suyu dikkatli ekleyiin.
Yoğurduğumuz hamurdan 8 adet küçük yumak döküp uzerini strec folye ile kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
*Kıyma harcına bütün malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
*Soguk hamurumuzu merdane yardımıyla açıp unladığımız kalıbın üzerine seriyoruz.
*Petek kısımlarına hafif bastırarak kıymalı harctan nohut kadar dolduruyoruz.Üzerine bir yumak daha açıp seriyoruz. Merdane ile hamurun üzerinden birkaç kez sürterek kalıbın şeklini almasını saglıyoruz.
*Şeklin kenarından artan hamurları tekrar yumak yapıyoruz.
*Kalıbı ters çevirip kenarına vurarak mantıları çıkarıyoruz.
*Mantının kolay şekil alması için hamurun soguk olması ve her seferinde kalıbı unlamayı unutmayın. *Afiyet olsun
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ÇİĞ KÖFTE



ÇiG KÖFTE

500gr yağsız sinirsiz iki kere çekilmiş çiğ köfte Kıyması
300 gr.ince bulgur
1 demet yeşil soğan
1 adet kuru soğan
yarım demet maydanoz
2 adet ince kesilmis dilimlenmiş limon
1 çay bardağı sıvıyağ
3-4 yemek kaşığı yoğurt
3-4 yemek kaşığı özel antep salçası
3-4 adet ince doğranmış yada ezilmiş sarmısak
2 yemek kaşığı isot
1 buçuk cay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber

Kıyma ile bulguru birlikte yarım saat kadar yoğuruyoruz.
Baharatlarını salçasını yoğurdu ilave edip yoğurma ya devam ediyoruz.
Sıvıyağı ve sarımsağı ilave edip en son yesillikleriyle yogurduktan sonra tadını deneyip damak tadınıza göre tatlandırıyoruz.
Limon dilimlerini ekleyip 10 dk.daha yoğurup sonra limon kabuklarını içinden çıkarıp çiğ köfteleri sekillendirip servis ediyoruz afiyet olsun.
(Resimlerdeki çiğ köfteler için bu tarifin üç katını hazırladım. )


Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f