KUZU ŞİŞ
1 Kg kuşbaşı kuzu eti
Kekik,karabiber ,kimyon ,tuz Etleri baharatla karıştırarak çöp sişlere diziyoruz. Grilde çift taraflı pisiririyoruz. Afiyet olsun
TAHINLI PİYAZ
1 buçuk su bardağı küçük boy kuru fasulye
Bir tutam maydanoz
1adet kırmızı kapya biber
1 adet kırmızı kuru soğan
Sosu için 2 yemek kaşığı tahin 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet limon suyu Pul biber, karabiber, tuz -
Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslıyoruz ertesi güne bol suda haşlıyoruz. - Haşlanmış olan fasulyeyi süzgeçte bekletiyoruz -
Tahin, zeytinyağı ve limon suyunu kasede çırpıyoruz. Baharatlarını ekleyip sosu hazırlıyoruz. - Fasulyeleri sosa boşaltıp karıştırıyoruz. -
Maydanoz ve soğanı minik minik doğrayıp Fasulyelerin üzerine boşaltıp karıştırıyoruz ve servis tabağına alıyoruz. - Afiyet olsun
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
LAHANA SALATASI
Yarım lahana Bir tutam maydanoz
Bir tutam dereotu
300 gr.süzme yoğurt
1 yemek kasığı mayonez Tuz ,karabiber ,
2 yemek kaşığı elma sirkesi
Lahanayı ince ince kıyıyoruz .1 yemek kaşığı tuzla lahanayı karıştırıp biraz bekletiyoruz.
Yumusayan lahanayı sudan gecirip süzgeçte bekletiyoruz.
Yogurt,mayonez ,karabiber ve sirkeyi salata kabında karıştırıyoruz.
Suyunu çeken lahanaya maydanoz ve dereotunu doğrayıp yoğurtlu sosa karıştırıyoruz.
Salatamızı servis etmeden önce biraz üzerine yagda yakılmış nane gezdirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
0 yorum:
Yorum Gönder