AHUDUDULU LAKTOZSUZ PASTA
(24'lik kelepceli kalıp için )
4 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
150 gr.(1 su bardagından bir parmak eksik) esmer şeker
Yarım çay bardağı ılık su
250 ml (1 su bardagı tepeli) Glutensiz un
Kreması için
2 Paket Laktozsuz Krema
Süslemek icin
Antepfıstığı
Ahududu ,yuvarlak çikolata
Muz
Yapılışı
*Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırıyoruz.
*Yumurtanın Sarısını şeker ve ılık suyla çırpıyoruz.
*Yumurtanın beyazını tuzla birlikte köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.
*İki harcı birleştiriyoruz.
*Un, vanilya ve kabartma tozunu eleğe koyup eleyerek karıştırdığımız harca eleyerek ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
*Harcımızı kalıba boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.
*Önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz.
*Hazır kremayı yüksek ayarda çırpıyoruz. Yarısını krema torbasına doldurup buzdolabında saklıyoruz.
*Pandispanyayı iki yada üç eşit parçaya kesiyoruz. Her kata krema sürüyoruz üzerine muz dilimleri diziyoruz diger katlara da aynı işlemi yapıyoruz. Kalan kremayı pastanın üzerine sürüp buzdolabında bir saat dinlendirdikten sonra kalan krema ve ahududularla istediginiz gibi süslüyoruz.
*Buzdolabında üç saat kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder