ERİKLİ PASTA
125 gr.oda ısısında tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yogurt
1 yumurta
1paket vanilya
1 paket kabartmatozu
1 çay kasığı tarçın
3 tepeli du bardağı un
İç Meyvesi icin
4-5 adet erik
1 yemek kaşığı şeker
Kırpık Hamur için
1 cay bardağı un
Üzerine
1cay bardağı cekilmis ceviz
Pudra sekeri
26'lık kelepceli kabımızı yağlıyoruz.Erikleri dilimleyip üzerine seker serpistirip üzerini strec folyo ile kapatıyoruz.
Hamur malzemelerinı genis bir kapta yoguruyoruz .Elimize yapışmayan yumusak bir hamur yoguruyoruz. Hamurun üçde birini ayırıyoruz.
Kücük parca hamura 1 cay bardağı un ekleyip hamuru cok sıkmadan tırtıklayarak karıştırıyoruz.
Kalıbın tabanına büyük parca hamurumuzu yayıyoruz.Çatalla delikler açıp erikleri diziyoruz.
Üzerine kırpık hamuru serpistirip ceviz ekeliyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 200 'C kontrollü olarak pisiriyoruz.istege göre soguduktan sonra pudrasekeri ekliyoruz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder