LAKTOZSUZ (LAKTOSEFREIE)
AHUDUDULU HAŞHAŞLI PASTA
Pastamızda un kullanmadım.
Taban Keki
4 yumurta
100 gr.oda sıcaklığında laktozsuz tereyağı
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 su bardağı siyah haşhaş
1çay bardağı çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
KREMASI
500 gr.laktozsuz ekşi krema
250 ml.laktozsuz sıvı krema
Yarım limon suyu
1 çay bardağı şeker
ÜST SOSU
300gram Ahududu (dondurulmuşda olur)
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı bitkisel jelatin (yada 2 yemek kaşığı nişasta )
🥣 Tereyağını, şeker ve yumurta sarısı birlikte çırpıyoruz.
🥣Tarçın, ceviz ve haşhaş karıştırıyoruz.
🥣Yumurtanın beyazını köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.
🥣İki harcı birleştiriyoruz, tarçınlı karışımı azar azar ekleyerek spatulayla karıştırıyoruz.
🥣26''lık kelepçeli kalıba yağlı fırın kağıdı serip,harcımızı boşaltıyoruz.
🥣180 'C yaklaşık olarak 40dakika pişiriyoruz.
🥣Ekşi kremaya şeker ,vanilya ve limon ekleyip çırpıyoruz.
🥣Diğer kremayıda başka bir kapta çırpıp iki kremayı birlestiriyoruz.Buzdolabında bekletiyoruz. 🥣Üzerinin sosu için bütün malzemeleri kücük bir tencereye koyup koyulaşana kadar pisiriyoruz. Ilıyıncaya kadar bekletiyoruz.
🥣Pastamızın taban kekinin üzerine kremayı boşaltıp düzeltiyoruz. Ilık sosuda üzerine boşaltıp buzdolabında dinlendiriyoruz.
🥣Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder