RAMAZAN MENÜLERi 6. GÜN
*BiBER DOLMASI
*CACIK
*KIYMALI MAKARNA
*ŞEKERPARE
CACIK
4 tane salatalık
300gr yoğurt
1 diş sarımsak
1 tutam tuz
Üzeri için
Zeytinyağı
Nane
Taze Kekik
Pul biber
Cacık en kolay hazırlanabilen ve ara öğün yada özel yemeklerin tamamlayıcısı olarak nefissss bir lezzettir.
Salatalıkları rendeliyoruz üzerine tuz ekip sarımsağı ezip ilave ediyoruz.
Salatalığın kendi suyu çıktıktan sonra yoğurdunu ekleyip karıştırıyoruz.
Naneyi zeytinyağında kavurup cacığın üzerine birer tatlı kaşığı koyup taze kekik ve pul biber serpip servis ediyoruz.
Afiyet olsun
BIBER DOLMASI
1kg.dolma biber
1 kase pirinç
3-4 yemek kaşığı bulgur
1 tutam dereotu…
1 tutam maydanoz
1yemek kaşığı reyhan
1adet kuru soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su karabiber, tuz, kimyon
Kaynatmak için
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz Soğan, maydanoz ve dereotunu dogruyoruz. Pirinç ve bulguru yıkayıp süzüyoruz yeşilliklerini ilave ediyoruz salça ılık su baharatlar ve sıvıyağı çorba kasesinde çırpıp pirinçlere ekliyoruz.
Biberleri oyup içlerini hazırladığımız harçla dolduruyoruz ağızlarına biberlerin kendi saplarını yada domates dilimleriyle kapatabilirsiniz .
Salça tuz sıvıyağ ve suyu çırpıyoruz tenceremize ekleyip orta ateste pisiriyoruz. Biber dolmalarını ister sade isterseniz yogurtla servis edebilirsiniz afiyet olsun
3kasik sıvıyağ
3-4 diş sarımsak
1 tane yeşil biber
bir tutam reyhan
3-4 adet domates( yada ev yapımı domates sosu)
1 tatlı kaşığı salça
tuz, karabiber, pul biber
1 su bardağı haşlanan makarnanın suyu
yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Kıymayı tencerede kendi suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
Sıvıyağı ilave edip doğranmış biber ve sarımsağı ilave edip bir süre kavuruyoruz.
Baharatlarını atıp domatesini ilave ediyoruz.
Başka bir tencereye makarna suyu koyup yağ ve tuz ilave ediyoruz. Kaynayınca makarnayı ilave edip haşlanmaya bırakıyoruz.
Domatesler suyunu salınca salça reyhan ve haşlanmakta olan makarnanın suyundan ilave edip kaynatıyoruz.
Makarnayı süzüp servis tabağına alıyoruz hazırladığımız sostan üzerine döküp servis ediyoruz.Afiyet olsun
250gr tereyağ
2 adet yumurta
1 su bardağı(170gr)irmik
2 buçuk su bardağı (360gr.)un
1 paket kabartma tozu
1paket vanilya
Yarım su bardağı (50gr.)pudra şekeri
Şerbeti İçin
2 buçuk su bardağı (500gr.)şeker
2 buçuk su bardağı su
Yarım limon suyunu
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Ceviz
Hindistan cevizi
Öncelikle Şerbetimizi hazırlıyoruz.
Şeker ve suyu tencereye koyup kaynatıyoruz.Kaynamaya başlayınca limon suyunu sıkıp orta ateşe alıp 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Tereyağını oda sıcaklığında beklettikten sonra elimizle yoğurup krema kıvamına gelince irmik vanilya yumurta ve pudra şekerini ekleyip yoguruyoruz.
Ununu ve kabartma tozunuda ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayip oval şekil veriyoruz.
Ben iki şekilde yaptım bir kısmını da ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayip ortasına ceviz bastırıyoruz
Fırın kağıdı serdigimiz tepsimize aralıklarla şekerpareleri diziyoruz.
Yumurta sarısını sürüp çatalla üzerlerine çizikler atıp 180'C pişiriyoruz.
Pişen şekerparelerin ilk sıcaklığı geçince ılık şerbeti üzerine boşaltıyoruz.3-4 saat dinlendirip üzerine hindistan cevizi serpistirip servis ediyoruz. Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder