KADAYIF SARMA
* 1 kg.taze kadayıf
* 250gr eritilmiş tereyağ
* 1 kase iri çekilmiş ceviz
* Şerbeti için
* 3 su bardağı şeker
* 2 buçuk su bardağı su
* 1 yemek kaşığı limon suyu
*Süslemek için
* 3-4 yemek kaşığı Antepfıstığı
* 2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi
* Kadayıfları 20-30cm kadar göz kararı kopartıp inceltip düzeltiyoruz.
* 1 tatlı kaşığı eritilmiş
* Kadayıfa resimdeki gibi her bir sarmaya 1 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağ döküp ortasına ceviz koyup sarıyoruz
* Sarma işlemi bitince elimizi sıvıyağla yağlayıp sarmaları yağlı ellerimizle sıkıp tepsiye yerleştiriyoruz
*Önceden ısıttıgımız fırında 185'C pişiriyoruz
* Şu ve şekeri birlikte kaynatıp içerisine limon suyunu ilave edip ocağı kısıyoruz ve 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz
* Kadayıf soğuk şerbetimiz ılık durumdayken şerbetini döküp ıslanmaya bırakıyoruz
* Antepfıstığı ve hindistan cevizini serpiştirip servis ediyoruz
*Afiyet olsun
*Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder