MEYVELI YAZ PASTASI
Pandispanya
10 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik seker
1 bucuk su bardağı (375-400ml) un
1 paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Yarım çay bardağı ılık su
Kreması için
1litre süt
1 su bardağı tepeli un
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
80 gr.bitter çikolata
2 paket vanilya
Üzeri icin
2 Paket (çiftli) kremşanti
80 gr çikolata
Meyve
Antepfıstığı
Pandispanya
Yumurtanın beyazını ve yarısını ayırıyoruz.Yumurta Sarısının icerisine seker ve su ekleyip rengi acılıp koyulasana kadar çırpıyoruz.Üzerine un ,vanilya ve kabartmatozunu ekleyip çırpıyoruz.
Yumurtanın beyazına yarım limon suyu sıkıp beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
Iki harcı birlestiriyoruz. Kelepceli kalıbımızı yaglayıp unladıktan sonra harcı boşaltıp önceden ısıtılmış fırında 180'C pisiriyoruz.
KREMA iÇiN
Çikolata ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencerede çırpıyoruz.Kaynayana kadar karıştırarak pisiriyoruz.
Kaynayınca çikolatasını katıp 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz. İlk sıcaklığı geçince vanilyasını katıp arada bir karıştırarak sogutuyoruz.
Muzları dilimleyip su ve limonu karıştırıp için de bekletiyoruz.Kullanacağımız zaman sudan çıkarıp kağıt havluya bırakıyoruz.
Pandispanyayı üç eşit parcaya kesiyoruz.Her kata çikolatalı kremayı sürüp üzerine muz diziyoruz.Buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz.
DIŞ SÜSLEME
Kremsantiyi paketinin arkasındaki gibi hazırlayıp sogutuyoruz.Önce pastanın diş kırmızı iyice kaplıyoruz.Kalan kremayı krema torbasına doldurup pastaya istediginiz sekilde süsleyip meyvelerini yerlestiriyoruz.Buzdolabında bir kac saat bekletip servis ediyoruz .Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder