Yeşil Mercimek (BAT ) Sarması
Memleketim Tokata özel , yöresel sarma çeşitidir. Lezzeti müthiş ve bir o kadar da sağlıklı bir yemektir.
1 deste salamura yaprak
1 su bardağı yeşil mercimek
yarım su bardağı ince bulgur
1 çay tabağı kıyılmış yeşil maydanoz
1 çay tabağı soğan
1 çay tabağı reyhan
1 çay tabağı dereotu
2 tepeli yemek kaşığı salça
2 su bardağı soğuk su
yarım limonun suyu
Tuz
Sosu için
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 küçük kuru soğan
1 su bardağı sıcak su
Tuz
- Yeşil mercimeği 3 su bardağı su ile pişiriyoruz .
- Haşladıktan sonra ocaktan alıp içerisine salça, limon suyu ve ince bulguru katıp karıştırıyoruz 15-20 dakika demlenmesini bekliyoruz.
- Bütün yeşillikleri ince ince dogruyoruz.
- Mercimek soguduktan sonra yeşillikleri katıp tuzunu ekleyip 2 su bardağı soğuk suyu ekleyip sulu bir kıvam aldırıyoruz.
- Yaprakların içerisine birer tatlı kaşığı koyup topalak şekilde sarıyoruz.
- Soğanı yağda kavurup salçasını ekliyoruz. Tuzunu atıp suyunu ilave ediyoruz bir taşım kaynatıp sarmaların üzerine sosu boşaltıyoruz.
- Sarmaların üzerine bir tabak kapatıp orta ateşte pisiriyoruz.
- Taze soğanla yufka ekmeğiyle servis ediyoruz
Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder