ZEYTINYAĞLI YAPRAK SARMASI
1 kase pirinç
2 yemek kaşığı salça
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
5-6 dal dereotu
5-6 dal maydanoz
5-6 dal taze reyhan
5-6 adet yeşil soğan
karabiber, tuz, kimyon pul biber
yarım çay bardağı su
Sosu için
1 adet kuru soğan
5-6 kaşık zeytinyağı
1 buçuk su bardağı sıcak su
1 adet dilimlenmis limon
1 Tatli kasigi salca
*Yeşilliklerimizi doğrayıp salça ve su hariç bütün malzemeleri birlestiriyoruz. salçayı suyla sulandırıp harca katıp karıştırıyoruz.
*Yapraklarımızın içerisine birer tatlı kaşığı harç koyup sarıyoruz.
*Sarmaları tencereye düzmeden önce soğanı kalın halka seklinde kesip yağla birlikte tencerede kavurup salcasını ekleyip karıştırıyoruz.
*Limonları kalın dilimleyip içine katıp sıcak suyunu ilave edip kısa süreli kaynatıp ocaktan alıyoruz.
*Sarmaları bu sosa dizip üzerine de bir kaç dilim limon daha ekleyip orta sıcaklıkta pismeye bırakıyoruz.
*Pişen sarmalarımızı servis tabağına alıp servis ediyoruz
*Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi Instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder