MEYVELİ YAZ PASTASI
Pandispanya (24'lük Kelepçeli Kalıp)
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
1 su bardağı un
Kreması için
2 paket sıvı krema
2 paket kremsanti
Süslemek için
20 gr.çikolata
Çilek, Böğürtlen, Frenk Üzümü
*Yumurtanın sarısını şeker ve ılık suyla krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
Kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek çırpıyoruz.
*Yumurtanın beyazını kar gibi olana kadar çırpıyoruz.
*iki harcı birleştirip spatulayla karıştırıyoruz.
*Kalıbımızı yağlayıp unluyoruz. Harcı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurup havasını alıyoruz.
*Önceden ısıtılmış fırında 180 'C pisiriyoruz.
*Sıvı krema ile kremsantiyi çırpıp kıvam aldırıyoruz.Pandispanya 'yı üç eşit parçaya kesip aralarına krema sürüp dilimlenmiş muz ve şeftali diziyoruz.
*Kalan kremayla pastayı kalıyoruz.
*Çikolatayı benmari usüli eritip pastanın üzerine döküyoruz spatulayla düzleyip buzdolabında birkaç saat dinlendiriyoruz.
*Meyvelerle süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder