KALAMAR
Kalamarın en çok sevdiğim hali içi yumuşacık dışı çıtır yanında da hardalllı ketçap nefissss
(2 kişilik )
*2 adet temizlenmiş kalamar
Marine etmek için
*1 tatlı kaşığı karbonat
*1 yemek kaşığı şeker
*1 adet limon suyu
*1 su bardağı süt
Kızartmak için
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Kalamarları temizleyip ince ince kesiyoruz bol suyla yıkayıp süzgeçte bekletiyoruz.
Geniş bir kaseye karbonat şeker sıkılmış limon suyunu sıkıp karıştırıyoruz. Üzerine dilim Kalamarları boşaltıp 15-20 dakika elimizle yoğurur gibi karıştırıyoruz. Sürekli köpürmesi sizi yanıltmasın yogurmaya devam edin.
Sonra sütü ilave edip karıştırıp ağzını kapalı olarak buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyoruz.
Daha yumuşak ve çabuk pişmesi için marine ediyoruz.
İyice marine olan Kalamarları süzgece bosaltıyoruz.
Un ve tuzu karıştırıp Kalamarları una buluyoruz.
Bol ve kızgın yağda 2 dakikayı gecirmeyecek şekilde kızartıyoruz.
2 dakikadan fazla pişerse lastik gibi olur bu yüzden 2 dakika bol yağda ve yağın kızgın olmasına dikkatediyoruz.
Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi
0 yorum:
Yorum Gönder