500 gr.böğürtlen
500gr.toz şeker
Yarım çay kaşığı limon tuzu
Böğürtlen Reçeli Yapılışı
Böğürtlenleri yıkayıp kağıt havlu üzerinde kurutuyoruz.Akşamdan şekerle birlikte tencereye koyup sabaha kadar bekletiyoruz.
Ertesi gün recelimizi orta ateste kaynatmaya başlıyoruz.Fokurdamaya başlayınca kevgirle böğürtlenleri kaynayan reçelin içinden bir kaba alıyoruz. Limon tuzunu ekleyip biraz koyulasıncaya kadar kaynatıyoruz.
Kıvam almaya başladığında bögürtlenleri tekrar reçelin içine ekleyip 5 dakika daha beraber kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Sıcak sıcak kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.Serin bir yerde saklıyoruz. Afiyet olsun
Facebookda bizi beğenin facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder