PEYNİRLİ SİMİT
2 su bardağı süt
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
2 paket kuru maya
3-4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Un
İç Harcı
1kase beyaz peynir
1 çay tabağı kadar kıyılmış maydanoz
Üzeri için
1kase kavrulmuş susam
2 yemek kaşığı pekmez
yarım çay bardağı ılık su
*Ilık sütün içerisine şeker ve mayayı katıp eritiyoruz.
*Diğer sıvı malzemeleride ekleyip el çırpacağı ile çırpıyoruz.Tuzunu unla birlikte yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bır hamur elde ediyoruz.
*Hamurumuz yarım saat dinlendiriyoruz.
*Dinlenen Hamurdan mutfak yumurta büyüklüğünde yumaklar yapıp üzerine nemli bez kapatıp 15 dakika tezgahta dinlendiriyoruz.
*Her simit için iki ayrı yumağı uzunlamasına resimdeki gibi açıyoruz.
* Bir tanesine peynir koyup digerini boş olarak rulo haline getiriyoruz.
*İki ruloyu bir ucundan tutup bükerek birlestiriyoruz.
*Yumakların yarısına peynir koyup diğer yarısını da boş olarak rulo haline getirip aynı anda simit şekli verirseniz daha çabuk olacaktır
*Pekmezi ılık su ile eritip simitleri önce pekmeze batırıp elimizle biraz daha inceltip sonra susama bulayıp fırın tepsisine diziyoruz.
*Önceden ısıttıgımız fırında 180'C pisiriyoruz.
*Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim
2 yorum:
Çay keyfinin vazgeçilmez lezzeti olan simit' kim hayr diyebilir. Ev yapımı simit tarifi mutlaka defterlerde olmalı.
Teşekkürler 😉
Yorum Gönder