HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA
Bugün günlerden futbol, Büyük oğlumun Turnuvası var ev sahibi bizim takım( FC LAUTERACH U-8) Annelerde kulübe destek olsun diye pasta yapıp satıyorlar bir pastada bizden geleceğin futbolcularına katkı olsun
Pandispanya için
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı sıcak su
2 yemek kaşığı kakao
1 şu bardağı silme un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için
2 paket krem şanti
2 paket sıvı krema yada soğuk süt
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 buçuk su bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Çikolatalı Ganaj
120 gr.bitter çikolata
1 paket (200ml)sıvı krema
Pandispanya için önce yumurta şeker ve suyu birlikte çırpıyoruz. Sonra diğer malzemeleride ekleyip Pandispanya harcını hazırlıyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 185 'C pişiriyoruz.
Kreması için kremşanti ve sıvı kremayı yada soğuk sütü çırpıyoruz. Pudra şekerini,
tereyağı ve hindistan cevizini ekleyip kıvam alana kadar yüksek ayarda çırpıyoruz.
Sıvı kremayı tavaya koyup kaynama kıvamına getirip içerisine çikolataları ekleyip biraz erittikten sonra ocaktan alıp çikolatası iyice eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
Ben evde yenmeyen çikolataları erittim sakın şaşırmayın ama bizim evde çikolata yenmiyor bu yüzden pastanın rengi biraz açık oldu
Pandispanyayı kalıptan çıkarıp tabanına biraz hindistan cevizi serpip tekrar kalıba yerleştiriyoruz. Üzerine kremasını sürüp en üste de çikolata sosunu boşaltıp buzdolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra üzerine çikolata sıkıp antep fıstığı ve cilekle renklendirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder