Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

HİNDİ HAŞLAMA VE SAĞLIKLI SEBZELER

HİNDİ HAŞLAMA  VE SAGLIKLI SEBZELER

🦃1 kg. Hindi Kolun bana bugünki bereketi ,etinden ,suyundan ,beraberinde nohuta kattığı lezzetiyle hem yemek oldu hemde diger yemeklere lezzet katmak üzere suyu ,nohutu buzlukta yerini aldı.

1 kg.Hindi Kol ,but yada kanat 
500 gr.nohut
2 adet kabak 
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet kapya biberi 
Yarım kereviz 
Tuz,karabiber

🦃Hindi kolu bir gece önceden ısladığımız nohutla birlikte geniş bir tencereye koyup biraz tuz atıp pişmeye bırakıyoruz. 
Ilk kaynamadan sonra süzgecle köpüklerini alıyoruz.
🦃Nohutlar piştikten sonra hindi suyu ile birlikte bir kaseye alıyoruz.Ben porsiyonluk olarak ayırdım buzluğa koydum👍
🦃Hindi etinin üzerine tekrar sıcak su bir tutam tuz atıp pişmeye bırakıyoruz. Hindi kol kalın olduğu haşlanması biraz uzun sürer .
İsterseniz Düdüklü tencerede kullanabilirsiniz. 
🦃Hindi etini borcam tepsiye alıyoruz.
Sebzeleri küp şeklinde doğrayıp biraz tuz ve karabiber atıp karıştırıyoruz. Hindinin kenarlarına dizip bir kepçe hindi suyundan sebzelerin üzerine döküp önceden ısıtılmış fırında 200'C sebzeler pişene kadar (15-20dk) pişiriyoruz. 
🦃Afiyet olsun. 

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f