SARIMSAK SOSLU KABAK GRİLL
ŞEKERLİ BADEM
Avrupa 'da Noel zamanı heryerden gelen miss gibi tarçın kokusunun 2000 kalorilik bir atoma dönüstügü kavrulmuş şekerli bademi sevmeyen yoktur.
Koronadan dolayı heryer kapalı bende çocukların sevdigi bu güzel şekerlemeyi evde yaptım on numara bir lezzet oldu hadi sizde deneyin😉😉
ŞEKERLİ BADEM
(Gebrannte Mandeln)
Ölçümüz Çay Bardağı
200 gr.Badem /1buçuk çay bardağı
1 çay bardağında bir parmak eksik şeker
Yarım çay bardağı su
Yarım çay kaşığı tarçın
1paket vanilya
Istege göre bir çimdik kakule
🍀Şeker ,vanilya ,tarçını teflon tavaya koyup karıştırıyoruz.
🍀Üzerine suyunu ekliyoruz.
🍀Orta ateste arada bir karıştırarak suyunu çekene kadar pisiriyoruz.
🍀Suyunu çekmeye başlayınca ocağı kısıp bademler karamalize olana kadar pisiriyoruz.
🍀Yağlı Fırın kağıdının üzerine tavada şekerlenen bademleri döküp çatalla tek tek ayırıp kurumaya bırakıyoruz.
🍀İstege bağlı olarak ocaktan aldığınızda biraz susam yada hindistan cevizi de ekleyebilirsiniz.
🍀Afiyet olsun.
LAKTOZSUZ KAKAOLU KEK
LAKTOZSUZ KEK
5 adet yumurta
1su bardağı laktozsuz süt
1 tepeli yemek kaşığı laktozsuz tereyağı
1 çay bardağı tepeli şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
1 buçuk su bardağı un
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Tereyağı ve sütünü ekleyip karıştırıyoruz.
Azar azar un ekleyip kabartmatozu ve vanilyaşekerini de ekledikten sonra kek harcını ikiye ayırıyoruz.
Harcımızın yarısına kakao ekliyoruz.
Kek kalıbına bir kaşık sade bir kaşık kakaolu harçtan ekleyerek kalıbı dolduruyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180'C pişiriyoruz.
Afiyet olsun