Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ŞEKERLİ BADEM

 


Avrupa 'da Noel zamanı heryerden gelen miss gibi tarçın kokusunun 2000 kalorilik bir atoma dönüstügü kavrulmuş şekerli bademi sevmeyen yoktur.

Koronadan dolayı heryer kapalı bende çocukların sevdigi bu güzel şekerlemeyi evde yaptım on numara bir lezzet oldu hadi sizde deneyin😉😉

ŞEKERLİ BADEM

(Gebrannte Mandeln)


Ölçümüz Çay Bardağı 


200 gr.Badem /1buçuk çay bardağı

1 çay  bardağında bir parmak eksik şeker 

Yarım çay bardağı su

Yarım çay kaşığı tarçın

1paket vanilya 

Istege göre bir çimdik kakule


🍀Şeker ,vanilya ,tarçını teflon tavaya koyup karıştırıyoruz. 

🍀Üzerine suyunu ekliyoruz. 

🍀Orta ateste arada bir karıştırarak suyunu çekene kadar pisiriyoruz.

🍀Suyunu çekmeye başlayınca ocağı kısıp bademler karamalize olana kadar pisiriyoruz.

🍀Yağlı Fırın kağıdının üzerine tavada şekerlenen bademleri döküp çatalla tek tek ayırıp kurumaya bırakıyoruz.

🍀İstege bağlı olarak ocaktan aldığınızda biraz susam yada hindistan cevizi de ekleyebilirsiniz.

🍀Afiyet olsun.

 

 

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f