Avrupa 'da Noel zamanı heryerden gelen miss gibi tarçın kokusunun 2000 kalorilik bir atoma dönüstügü kavrulmuş şekerli bademi sevmeyen yoktur.
Koronadan dolayı heryer kapalı bende çocukların sevdigi bu güzel şekerlemeyi evde yaptım on numara bir lezzet oldu hadi sizde deneyin😉😉
ŞEKERLİ BADEM
(Gebrannte Mandeln)
Ölçümüz Çay Bardağı
200 gr.Badem /1buçuk çay bardağı
1 çay bardağında bir parmak eksik şeker
Yarım çay bardağı su
Yarım çay kaşığı tarçın
1paket vanilya
Istege göre bir çimdik kakule
🍀Şeker ,vanilya ,tarçını teflon tavaya koyup karıştırıyoruz.
🍀Üzerine suyunu ekliyoruz.
🍀Orta ateste arada bir karıştırarak suyunu çekene kadar pisiriyoruz.
🍀Suyunu çekmeye başlayınca ocağı kısıp bademler karamalize olana kadar pisiriyoruz.
🍀Yağlı Fırın kağıdının üzerine tavada şekerlenen bademleri döküp çatalla tek tek ayırıp kurumaya bırakıyoruz.
🍀İstege bağlı olarak ocaktan aldığınızda biraz susam yada hindistan cevizi de ekleyebilirsiniz.
🍀Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder