MAHLEPLİ TUZLU ÇUBUKLAR
Şekillendirmesi kolay, ağızda dağılıyor uzun süru tazeliğini koruyan nefis bir kurabiye
250 gr.tereyağı yada margarin
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 cay kasığiı mahlep
3 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı kabartmatozu
700ml.un yaklaşık( 3 su bardağı)
Üzeri için
Sarı haşhaş
Çörekotu
Keten Tohumu
Yumurta sarısı
Oda ısısındakı tereyağını elimizle yogurup krema kıvamına getirelim, Yumurta şeker tuzu katıp karıştırıyoruz. Kabartma tozunu ekleyip üzerine sirkesini döküp kabarcıklar çıktıktan sonra azar azar un ekleyip yumuşak bir hamur yoguruyoruz.
Hamuru 1 cm kalınlığında açıyoruz.Patates kesme bıçağıyla resimdeki gibi sekillendirip tepsiye diziyoruz.
Yumurta sarısını sürüp üzerine isteginize göre çörekotu keten tohumu yada hashaş serpip
Önceden ısıtılmış fırında 180'C pisiriyoruz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder