2 Su bardağı süt
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Un
İÇ MALZEMESİ
Marol
Domates
Kaşar Peyniri
*Ilık süt şeker ve mayayı karıştırıp biraz bekletiyoruz.
*Yumurta sıvıyağ katıp azar azar un ekleyerek yumusak bir hamur yoguruyoruz.
*Hamurumuzu 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
*Hamurdan mandalina büyüklüğünde yumaklar döküyoruz. Her yumağı cay tabağı kadar açıp yağlayıp reisimdeki gibi katlayıp tepsiye diziyoruz.
*Tepside 15-20 dakika daha bekletip yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış fırında 180 'C pişiriyoruz.
*Soguyan pogacalarin içerisine istediğiniz gibi malzemeleri koyup sandavic haline getirebilirsiniz.
*Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder