SEBZELİ EV EKMEĞİ
Bu güzel ev ekmegi icin sevgili takipcilerimizden @NilgünKaraboyun 'a Tesekkürederiz.
Sizlerde tariflerinizi sayfamızda paylasabilirsiniz.
ÖN MAYA
50 gr.ana maya
100 gr.un
100 ml.su 'yu karıştırıp ön maya hazırlıyoruz.8 saat beklettikten sonra bu mayayı üçe ayırıyoruzki diger hamurları mayalayalım.
ISPANAKLI HAMUR İÇİN
100 gr.kadar çiğ ıspanagı yarım çay bardağı su ile blenderden geçiriyoruz.
125 gr.sert sarı un +125 gr.beyaz un
70 gr.kadar ön maya
25 gr.zeytinyağı
20 gr.bal
5 gr.tuz
40 gr.süt
Bütün malzemeleri karıştırıp hamuru yogurup streç folye ile hamur kabını kapatıp bekletiyoruz
ZERDEÇALLI HAMUR İÇİN
125 gr sert sarı un
125 gr.beyaz un
70 gr.kadar ön maya
1 tatlı kaşığı zerdeçal
25 gr.zeytinyağı
20 gr.bal
5 gr .tuz
80 gr.süt
Su
Su hariç bütün malzemeleri karıştırıp azar azar su ekleyerek hamurumuzu yoguruyoruz. Streç folye ile hamur kabını kapatıp bekletiyoruz.
MOR HAVUÇ HAMURU İÇİN
100 gr.kadar mor havuçu az suda haşlayıp püre haline getiriyoruz.
125 gr.sert sarı un
125 gr.beyaz un
70 gr kadar ön maya
25 gr.zeytinyağı
20 gr.bal
5 gr.tuz
Su
Su hariç bütün malzemeleri karıştırıp azar azar su ekleyerek hamurumuzu yoguruyoruz.Streç folye ile hamur kabını kapatıp bekletiyoruz.
Hamurlarımız yaklaşık olarak 4 saat kaplarında mayalandırdıktan sonra her hamurdan ikiser yumak yapıyoruz.
Yumaklarımızı Baton kalıbına sığacak şekilde rulo haline getiriyoruz.
Aralarına süt sürerek sırayla kalıba yerleştiriyoruz.
Kalıbın icerisinde iki kat kabarana kadar mayalandırıp 180 -200 'C arasında pisiriyoruz.Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder