ISPANAKLI MANTARLI GNOCCHI
1 kg.Haşlanmış Patates
300 g Un
1 yumurta
1 Yemek kaşığı Tuz
Sosu icin
1 Paket Mantar
1 Kase Ispanak
3 die sarımsak
2 Paket Sıvı Krema
Yarım Çay bardağı sıvıyağ
Tuz karabiber
Patatesleri soyup haşlıyoruz.Haşlanan patatesleri iyice eziyoruz.Soguduktan sonra icerisine yumurta un ve tuz katıp yogurup yumusak bir hamur haline getiriyoruz.Hamuru bir parmak kalınlığında Rolle haline getirip bıçakla zeytin büyüklügünde kesiyoruz
Hamur parcalarını yemek çatalının ters tarafında yuvarlayıp makarnamızı hazırlıyoruz.
Çalıştığım Köyde kurulan pazarda Orjinal Ìtalyan makarna çesitlerini alma şansına sahip olmak güzel bir lüks.Dornbirn Pazarında Çarsamba ve Cumartesi günü Taze Makarna Çesitlerini alabilirsiniz.
Mantarları ince ince kıyıyoruz.Önceden ısıtılmış tavaya Mantarları koyup kendi suyunu cekene kadar kavuruyoruz.
Suyunu çeken Mantarlara sıvıyag ,kıyılmış ıspanak ve sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz.
Sıvı Kremasını ve baharatlarını ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
Genis bir tencereye su koyup kaynatıyoruz Icerisine 1 Yemek kaşığı tuz atıyoruz.Kaynayan suya makarnamızı katıp pisiriyoruz.(Pìştìğì zaman hamurlar suyun üzerine çıkıyor)
Haşlaďığımız makarnanın suyunu süzüp hazırladığımız Sosun icine katıyoruz .Tavayı orta ateste birkac kez hoplatıp servis ediyoruz.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder