Antep fıstıklı yada
Cevizli Un helvası
Malzemeleri
125 gr.tereyağ yada margarin
1 bucuk su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 tepeli yemek kaşığı yoğurt
3 su bardağı sıcak su
bir fiske tuz
Tereyağını orta sıcaklıkta bir fiske tuz atıp çiğligi gidene kadar eritiyoruz.
Ununu katıp tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kavuruyoruz.Mümkün olduğunca orta ateşte kavurmaya devam ediyoruz un yağı cekince topaklansada sürekli kaşıkla ezerek karıştırırsanız bir süre sonra yumuşayıp meyhane yani helvanın kıvamını alacaktır.
Renk almaya başlayan meyhanemiz yavaş yavaş yumuşayınca yoğurdunu katıp bir kaç kez karıştırıp sıcak suyunu katıyoruz aynı andada karıştırmaya devam edip kıvamını ayarlıyoruz.
(Katı halde ise su ilave etmeye devam edin )
Peşinden şekerini de ilave edip helvamızı tamamlıyoruz. Şekerini kontrol edip damak tadınıza göre azaltıp cogaltabilirsiniz.
Helvayı şekillendirip ceviz, fındık yada antep fıstığı ile süsleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
3 yorum:
yoğurt ne işe yarıyor tadını nasıl etkiliyor
Yogurt helvanın daha kıyır kıyır olmasını sağlıyor
Yogurt helvanın daha kıyır kıyır olmasını sağlıyor
Yorum Gönder