![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxgAYBvqLtFjvSL1JTcHJFDLBB-CL2_wIMGm0vUZRRZ0lGFSce8hJszvtjtNjV0WJOY1WS5wLH1CwGyYOjk45xJjjQaeT1A59l2w0qNkaLLqCJgY5_dKUhksabM2uGt11QCEVmklHm7Aw/s640/IMG_20170410_221747.jpg)
ANTEPFISTIKLI KURABİYE
125 gr.oda ısısında yumuşak tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta beyazı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı çekilmiş antepfıstığı
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 -2,5 su bardağı un
*Tereyağı, sıvıyağ ve yumurta beyazını birlikte çırpıyoruz .
*Vanilya, kabartma tozu ve pudra şekerini ekleyip karıştırıyoruz.
*Antepfıstığı, ceviz ve bir su bardağı un ekleyip yoguruyoruz
*Kalan unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan hamuru da dagitmayacak şekilde bir hamur yoguruyoruz
*Hamuru iki adet yaglı fırın kağıdı arasında yarım santim kalınlığında açıyoruz. Kelebek pasta kalıbıyla sekillendiriyoruz.
*Önceden ısıtılmış fırında 175'C pişiriyoruz.
*Afiyet olsun
*Bizi facebookta takip edebilirsiniz https://www.faxebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder