TUZLU KURABIYELER
Ağızda dağılan pastane kurabiyelerini aratmayan uzun süru tazeliğini koruyan istediginiz sekli verip susamla ,keten tohumu yada cörekotuyla da lezzetlendirebileceginiz nefis bir kurabiye tarifimle sizlerleyim.
Benim favorim tabiki de mahlepli simitler ya sizin favoriniz yorumlarinizi bekliyorum.
250 gr.tereyağı yada margarin
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı kabartmatozu
700ml.un yaklaşık( 3 su bardağı)
Üzeri için
Sarı haşhaş
Çörekotu
Yumurta sarısı
Oda
ısısındakı tereyağını elimizle yogurup krema kıvamına getirelim,
Yumurta şeker tuzu katıp karıştırıyoruz. Kabartma tozunu ekleyip üzerine
sirkesini döküp kabarcıklar çıktıktan sonra azar azar un ekleyip
yumuşak bir hamur yoguruyoruz.
Hamurdan küçük parcalar koparıp rulo seklinde yuvarlıyoruz.Resimlerdeki gibi sekillendirip fırın tepsisine diziyoruz.
Yumurta sarısını sürüp üzerine isteginize göre çörekotu yada hashaş serpip
Önceden ısıtılmış fırında 180'C pisiriyoruz.
Afiyet olsun.
MAHLEPLi SiMiT KURABiYE
125 gr.tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı ucu ile mahlep
1 çay kaşığından az tuz
2 -3 su bardağı un
Üzeri için
Yumurta beyazı
Kavrulmuş susam
Tereyağı sıvı yağ ve yumurtayı özleşene kadar çırpıyoruz. Kabartma tozunu ekleyip üzerine limon suyunu sıkıp kabarttıktan sonra un hariç diğer malzemeleri de ekleyip çırpıyoruz.
Ununu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp simit şeklini veriyoruz.
Bütün hamura aynı şekilde şekillendirip simitleri yumurtaya batırıp sonra susama bulayıp önceden ısıtılmış fırında 180'C pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder