Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

YILBAŞI MEZELERİ


YILBAŞI MEZELERİ 
İster yılbaşı ,isterseniz bütün özel günlerinizde şipşak yapabileceğiniz lezzetli mezelerimi sizlere sunuyorum .
Begeni ve  emojilerimi unutmayın 👍🙋‍♀️💕🧿
Tarifleri yorum bölümünde bulabilirsiniz👍

*HUMUS 
*KABAKŞAYAN
*HAYDARİ
*EZME

HUMUS

 Türk Mutfağının soğuk mezeleri harika oluyor. Ana yemeğe başlamadan karnınız doyuyor. Bizim evde de masada mutlaka salata dışında bir meze bulunmaktadır. Ayrıca fazla miktarda yapıp buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz.
 Bugünki mezemiz de nefis oldu tarife bir göz atalım mı?

 2 Su bardağı haşlanmış nohut
 1 su bardağından bir parmak eksik Tahin
 1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
 1 limonun suyu
 2 diş sarımsak
 Tuz
 Kimyon
 1 su bardağı ılık su

 Üzeri için
 1 tepeli yemek kaşığı tereyağı
 1 çay kaşığı pul biber
 bir tutam yeşil maydanoz

 Haşlanmış nohutları metal süzgeçe koyup avucunuzla süzgeçe sürterek nohutun kabuklarının çıkmasını sağlayın.
 Nohutları robota koyup önce bir  tur çekiyoruz robotu açıp kenarlarını sıyırıp tekrar yüksek ayarda çırpıyoruz. Tekrar robotu açıp ılık suyun yarısını ekleyip nohutları pürüzsüz olarak çekiyoruz.
 Başka bir kapta tahin, zeytinyağı sarımsak ve limonu çırpıyoruz. Tuzunu ve kimyonunu ekleyip karıştırıyoruz.
 Püre haline gelen nohutları sosa ekleyip karıştırıyoruz.
 Kalan ılık suyuda ilave edip humusu biraz inceltiyoruz.
 Tereyağ ile pul biberi yağ tavasında biraz kavuruyoruz.
 Servis tabagına aldığımız humusun üzerine tereyağını döküp biraz maydanoz ekeleyip servis ediyoruz.
 Afiyet olsun.
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz

EZME  (Acılı /Acısız )

 Ezme bizim sofranın olmazsa olmazıdır tercihen acılı yaparım atıştırmalık için nefis oluyor.Şimdi vereceğim tarifi isterseniz acı biberle isterseniz tatlı biberlerden yapabilirsiniz.

 2 adet domates
 1 adet kırmızı etli biber
 1 adet acı /tatlı yeşil biber
 1 adet iri kuru soğan
 4 diş sarımsak
 4-5 dal maydanoz saplarıyla birlikte
 2 yemek kaşığı domates salçası
 1 yemek kaşığı biber salçası
 Kuru reyhan, nane, dereotu kurusu
 Yedibahar ( yedi çeşit baharat )
 Karabiber, tuz, isot
 Yarım çay bardağı zeytinyağı

 ● Soğanı ve sarımsağı robatta bir tur çekip iri bırakıyoruz.
 ● Üzerine kırmızı ve sivri biberleri kesip ilave ediyoruz birlikte çekip iyice küçülttükten sonra derin bir tabağa boşaltıyoruz.
 ● Maydanozları saplarıyla birlikte çekiyoruz.
 ● Domatesleri dörde bölüp maydanozun üzerine doldurup bütün baharatları da ekleyip çekiyoruz.
 ● Soğan ve biberlerin üzerine boşaltıyoruz.
 ● Zeytinyağını harcımızı üzerine döküp karıştırıyoruz sık gözlü bir süzgeçe boşaltıp 1 saat kadar suyunun süzülmesi için buzdolabında bekletiyoruz
 ● Servis tabağına alıp servis ediyoruz.
 ● Ezmenin suyu tam süzülmezse 3 kat havlu peçeteyi servis tabağının üzerine kapatıp biraz bastırın ve bu şekilde bekletin
 ● Afiyet olsun 


HAYDARİ

Her türlü et yemeğinin yanında, kumpirin içerisinde hatta cipslerin yanına bile hazırlayabileceğiniz nefis ve kolay bir mezemiz var.
Tarife bir göz atalım mı?

1 dilim beyaz peynir
6 yemek kaşığı süzme yoğurt
yarım demet dereotu
2 diş ezilmiş sarımsak
tuz
1 tepeli yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane

- Beyaz peyniri çatalın arkası ile eziyoruz.
- Dereotunu bol suda yıkayıp incecik kıyıyoruz
- Yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsağı, dereotunu ve peyniri ekleyip karıştırıyoruz.
- Tereyağı yağ tavasında eritip naneyi ilave edip biraz kavurup soğutuyoruz.
- Soğuyan tereyağınıda yoğurtlu harcımıza katıp karıştırıyoruz
- Mezemiz yada dip sosumuz hazır afiyet olsun 


 
KABAK ŞAYAN 

3 adet ortaboy kabak 

Yarım çay bardağı zeytinyağı 

1kase süzme yogurt 

1diş sarımsak 

Üzeri icin 

Yarım çay bardağı zeytinyağı 

1 çay bardağı iri cekilmis ceviz 

Bir tutam pul biber 

Nane 

Kabakları rendeliyoruz.Zeytinyağı ile birlikte suyunu çekene kadar teflon tavada kavuruyoruz.

Yogurdun icerisine bir dis sarımsak ezip biraz tuz atıyoruz.Kavrulan kabağın yarısını yogurda katıp karıştırıyoruz. 

Servis tabagına yogurtlu kabağı serip üzerinede kalan kabağı ekliyoruz.

Zeytinyağı ile cevizleri kavurup pul biberini atıp hazırladığımız sosu salatanın üzerine döküp bane serpip servis ediyoruz 

Afiyet olsun. 




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f