SEBZELi PiDELER
1 buçuk su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1su bardağı sıvıyağ
1paket kuru yada yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1kg un
SEBZELi HARC
500gr yağlı kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
3 tane domates
1su bardağı domates sosu
1 kase maydanoz
3 diş sarımsak
kimyon, karabiber, tuz
Üzerine Sürmek için
2 yumurta
Yapılışı:
*Ilık sütün içerisine mayayı eritiyoruz. Ilık suyu, sıvı yağı ekleyip çırpıyoruz.
Tuzu ve ununu azar azar ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
*Hamurumuzu yumurta büyüklüğünde yumaklar döküp uzerini nemli bir bezle kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
*Sebzeleri ince ince doğruyoruz.Baharatlarını ve kıymayı ekleyip yoguruyoruz.
*Yumakları pide büyüklüğünde açıp kaşık yardımıyla harctan bolca dolduruyoruz
Hamurun iki uçlarını (köşelerini) birleştirip iki elimizle tutup yağlı fırın kağıdı serdigimiz tepsiye biraz uzatarak seriyoruz.
*Bütün yumakları aynı işlemi yapıyoruz.Yumurtanın sarısını pidelerin kenarlarina sürüyoruz.
180’C önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder