TAVA BÖREĞİ
ŞEHRİYE SALATASI
BAKLALI DOLMA
YOĞURTLU KABAK
TAVA BÖREĞİ (Peynirli )
Ilk defa Ordu'da yedigim kolay ve leziz bir börek Ordu 'da kuru yufkayı heryerde bulabilirsiniz 5-6 kadın mahalle aralarında akşama kadar yufka açıp pişirip satıyorlar. Kadın her daim üretir eve destek verir.
6 adet kuru yufka (işkefe)
1 kase beyaz peynir
1 su bardağı sıvıyağ
- Yufkaları soğuk su ile doldurdugunuz legenin içerisine batırıp teflon tavaya yeleştiriyoruz.
-Her yufkanın arasına 2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdiriyoruz.
-Teflon tavaya ilk iki yufkayı yerleştirdikden sonra beyaz peynir serpistirip üzerine tekrar ıslak yufka ile kapatıyoruz .
-Her iki yufkada bir peynirli harç koyup her kata mutlaka sıvıyağ gezdiriyoruz.
-En üst kata kapak yada oval bir tepsi ile bastırıp altı kızarana kadar orta ateşte pisiriyoruz.
-Kızarmaya başladıktan sonra kalan yağın yarısını böreğin kenarlarına sızdırıp düz bir tencere kapağı ile böregi alt üst ediyoruz.
-Yarım saatte nefis bir börek hazırlamış olacaksınız afiyet olsun.
-Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
YOĞURTLU KABAK MEZESİ
*2 adet kabak
* 1 çay bardağı çekilmiş ceviz yada badem
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
*Tuz , karabiber
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1yemek kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağı su
*Nane
*300gr süzme yoğurt
*2 diş sarımsak
*Bir tutamkıyılmış dereotu
Kabakları rendeliyoruz. Teflon tavada zeytinyağı ile kavuruyoruz.
Ocaktan aldıktan sonra ceviz veya bademi ekleyip karıştırıyoruz.
Süzme yoğurtun içerisine sarımsağı ezip baharatlar ve dereotu ile karıştırıyoruz.
İçerisine kavurdugumuz kabağı ekleyip karıştırıyoruz. Servis tabağına alıyoruz.
Tereyağını eritip salçayı biraz kavurup nanesini atıyoruz suyunu ilave edip biraz soğuduktan sonra Kabak yoğurtlusunun üzerine döküyoruz. Afiyet olsun .
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
ŞEHRİYE SALATASI
1 su bardağı yıldız şehriye
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 şu bardağı sıcak su
Tuz
Bir kaç dal maydanoz
Bir kaç dal dereotu
2 adet yeşil soğan
2-3 adet kornişon turşu
1 çay bardağı mısır
3-4 adet kokteyl domates
Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Karabiber , kırmızı toz biber, tuz
Şehriyeyi tavada sıvıyağla renk alana kadar kavuruyoruz . Suyunu ilave edip tuzunu atıp pişmeye bırakıyoruz . Şehriyeler piştikten sonra soğuk sudan geçirip süzgeçte bekletiyoruz.
Salata malzemelerini yıkayıp ince ince doğruyoruz .
Limon suyu ile zeytinyağını çırpıp baharatları ekledikten sonra salata ve şehriyeyi geniş bir kasede sosla birleştirip karıştırıyoruz.Afiyet olsun .
Bizi facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Yöresel Bir Lezzet TOKAT USULÜ
BAKLALI SOSLU DOLMA
1 paket salamura Tokat Yaprağı
250 gr.kuru bakla (marketlerde bulabilirsiniz)
1çorba kasesi ince bulgur
Bir tutam maydanoz
Bir tutam taze reyhan yada kurusu
Bir tutam dereotu
Kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, kırmızı biber
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
3-4 adet kemikli kuzu eti
Sosu için
1adet kuru soğan
1yemek kaşığı salça
1buçuk su bardağı sıcak su
Tuz
Baklaları bir gece önceden suya ıslıyoruz.
Ertesi gün kabuklarını soyup küçük küçük dogruyoruz.
Soğanı, maydanoz, dereotunu kıyıp ince bulgur, bakla ve baharatlarını atıp karıştırıyoruz.
Salçayı yağ ve biraz suyla çırpıp ilave ediyoruz.
Tencerenin tabanına bir kaç parça yağlı kuzu eti koyuyoruz.
Yaprakların ortasına birer tatlı kaşığı koyup topak topak sarıyoruz.Etlerin üzerine dolmaları diziyoruz.
Tavada soğanı sıvı yağla saydamlaşana kadar kavurup salçasını tuzunu ekleyip sıcak suyunuda ilave edip kaynattıktan sonra dolmaların üzerine döküp orta ateşte pisiriyoruz.
Yufka ekmegi ve taze soğanla servis ediyoruz.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder