PATATES YAHNiSi
Bereketli yemekler arasında ve her evde mutlaka pişen bu güzel kış yemegini uzun zamandır yapmamıştım özledigimiz bir lezzet olmuş tarifi bellidir ama birden benim tarifim olsun 😊
300 gr.kuzu kuşbaşı
4-5 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 tepeli yemek kaşığı biber salçası
Renli top karabiber , kimyon tuz
4-5 şu bardağı su
Kuşbaşı etleri ocakta kızdırdıgımız tencerede sarımsakla birlikte ekleyip karıştırarak mühürlüyoruz. Renk almaya başlayan etlere tereyağını ekleyip ince kıydıgımız soğanları ilave edip kavuruyoruz. Salçasını ekleyip karıştırıp üzerine sıcak suyunu katıp etler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Patatesleri küp şeklinde doğrayıp havucu soyup ikiye kesiyoruz.Etler pişmeye yakın patates ve havucunu ekleyip bir taşım kaynattiktan sonra baharatlarını ilave edip patatesler pişene kadar kaynatıyoruz.Servis ederken içindeki havucu alıp sıcak sıcak servis yapıyoruz.Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder