BİŞİ
Küçüklüğümün sahur kokusudur hamur kızartması. Kokuyu alan sahura kalkardı.
Annem nerdeyse her gece hamur kızarmadan sahur yapmazdı.
Çay domates ve bibere en çok yakışan hamur çeşitlerinden biridir ☺
1 kg.un
3 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tepeli tuz
Unu yogurma kabına alıp ortasını açıyoruz mayayı katıp azar azar su ekleyerek biraz yumuşak bir hamur yoguruyoruz.
Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde yumaklar döküp üzerine nemli bir mutfak bezi örtüyoruz.
Elimizi sıvıyağa batırıp yumakları servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Yarısına çökelek koyup kapatıyoruz
Ben birazını çökelekli birazını da sade yaptım.
Teflon tavada kızartıyoruz.
Afiyet olsun.
Zileliler bişiyi üzüm pekmeziyle yerler hemşerilerime Selamlar ☺☺☺
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
1 yorum:
Bişiyi çok severim ellerinize sağlık nefis görünüyor...
Yorum Gönder