Elmalı Gül Kek
150gr yumuşak margarin yasa tereyağı
2 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 çay kaşığı tarçın
1paket tarçın şekeri yada vanilya şekeri
1 çay bardağı tepeli (150gr ) yoğurt
1 buçuk su bardağı (250gr )un
2 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için
2 adet elma
1 litre su + 1 bütün limon suyu
Öncelikle elmaları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. 1 litre suyun içerisine 1 limonu sıkıyoruz. Havuç soyacağı ile yada bıçakla elmaları dilimleyip kararmaması için limonlu suda bekletiyoruz.
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz yumuşak tereyağını, tarçın, tarçın şekeri yada vanilyayı katıp karıştırıyoruz yoğurdu ilave edip azar azar un ekleyerek en son kabartma tozunu katıp kekimizi hazırlıyoruz.
Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı fırın kağıdı serip kapatıyoruz kalıbın kenarlarını yağlıyoruz.
Keki boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak düzeltiyoruz.
Elma dilimlerini kağıt mutfak havluya alıp ıslaklığını kurutarak kekimizin üzerine gül şekli vererek hazırlıyoruz
Önceden ısıttıgımız fırında 185'C pişiriyoruz Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
4 yorum:
Çok güzel olmuş. ellerinize sağlık...
Teşekkürler ☺☺☺
Ay nasıl dizdiniz gül formunda maşallah Yasemin hanım. Ellerinize sağlık.
Teşekkürler üstad 😊
Yorum Gönder