Patlıcan Turşusu
Özellikle bulgur ve düğ pilavıyla nefis bir lezzet oluşturan bu güzel turşuyu mutlaka denemelisiniz. Deneyen herkesten tam not alıp, tadı damaklarda kalan ve övgü alan turşu tariflerimden birisini daha sizlerle paylaşıyorum
1-2 kg.ince uzun patlıcan
1-2 adet kırmızı biber
4-5 diş sarımsak
Bir tutam maydanoz
Tuz
Üzüm Sirkesi (2-3 litre)
Haşlamak için
3 su bardağı sirke
3 su bardağı su
-Patlıcan ve biberleri yıkayıp ortadan ikiye yada üçe kesiyoruz.
-Şu ve sirkeyi geniş bir tencerede kaynatıyoruz.
-Patlıcanları ve biberleri bu su da haşlıyoruz. Patlıcanlar önce sertleşip sonra yavaş yavaş yumuşayınca süzgeçe alıp soğutuyoruz.
-Kalan sirkeli suyu kullanmıyoruz ben cam şişede bekletip tekrar turşu haşlamak için kullanıyorum.
-Sarımsakları soyup dogruyoruz. Soğuyan patlıcanları ve biberleri isterseniz küp şeklinde dograyabilirsiniz.
-Cam Kavanozların tabanına bir kaç dal maydanoz ve sarımsak koyup üzerine patlıcan ve biberleri dizip ara ara sarımsak koyup kavanozları dolduruyoruz. Üzerine tekrar maydanoz koyuyoruz .
-Kavanozların ağızlarına kadar sirke doldurup kavanozları yeni kapaklar kapatıp serin bir yerde saklıyoruz.
-3 gün sonra turşumuzu yiyebiliriz.
-Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
2 yorum:
afiyetle yiyin inşallah
ÇOK DEYİŞİK BİR TARIF BEN DOLMA PATLICAN TURŞUSU SANDIM AMA TARİF GUZELE BENZİYOR ELİNİZE Sağlık
Yorum Gönder