Tavuk Dürüm
2 adet dondurulmuş tavuk göğsü
1paket dürüm ekmeği
2 yemek kaşığı tereyağ
karabiber, tuz, köri kırmızı biber
2-3 yeşil biber
1tane domates
1kase doğranmış marol
1küçük kuru soğan
Sos için
150 gr.küçük paket yoğurt
1 tepeli yemek kaşığı mayonez
1çay kaşığı dereotu kurusu
2 yemek kaşığı su
tuz
Tavuk Döner
Evde yapılabilecek en kolay yemeklerdendir dışarda satılanlardan da daha lezzetli
Dürüm yada tabakta salata ve pilav eşiğinde bu akşamda böyle olsun
Alışveriş yaparken 2-3 tane tavuk Göğsü alıp Streç naylonla sıkıca sarıp dondurucuya atın elinizin altında hazır olacaktır
Dondurulmuş tavuk etini keskin bir bıçakla ince ince kesiyoruz.Donmuş etler kolaylıkla kesilecektir.
Teflon tavayı kızdırıp etleri içine koyup bir kac kez hoplatıp yada tahta kaşıkla karıştırıp tereyağını da ilave edip pismeye bırakıyoruz.
Teflon tavayı kızdırıp etleri içine koyup bir kac kez hoplatıp yada tahta kaşıkla karıştırıp tereyağını da ilave edip pismeye bırakıyoruz.
Tavuklar fazla sulanmadan pisecektir.Baharatlarını ilave edip suyunu
iyice çektirip biraz kızarmasını bekliyoruz.Arada bir karıştırırsanız
yanmadan kızarır.
Salata ve soğanı doğrayıp biraz tuz atıp dürüp ekmeklerinin içerisine koyuyoruz.
Yoğurta mayonez ve dereotunu karıştırıp suyunuda ekleyip çok cıvık olmayan bir sos hazırlıyoruz.
Yoğurta mayonez ve dereotunu karıştırıp suyunuda ekleyip çok cıvık olmayan bir sos hazırlıyoruz.
Tavuk etlerini salatanın üzerine serip hazırladığımız sostan üzerine
döküp dürüm ekmegimizi sarıp ortadan kesiyoruz.Yanına ocakta
közlediğimiz biberleri turşu salata yada acı sosla servis
ediyoruz.Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder