Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ŞEHRİYE SALATASI

                   



ŞEHRiYE SALATASI

1 su bardağı yıldız şehriye
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 şu bardağı sıcak su
Tuz

Bir kaç dal maydanoz
Bir kaç dal dereotu
2 adet yeşil soğan
2-3 adet kornişon turşu
1 çay bardağı mısır
3-4 adet kokteyl domates

Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Karabiber , kırmızı toz biber, tuz

Şehriyeyi tavada sıvıyağla renk alana kadar kavuruyoruz . Suyunu ilave edip tuzunu atıp pişmeye bırakıyoruz . Şehriyeler piştikten sonra soğuk sudan geçirip süzgeçte bekletiyoruz.
Salata malzemelerini yıkayıp ince ince doğruyoruz .
Limon suyu ile zeytinyağını çırpıp baharatları ekledikten sonra salata ve  şehriyeyi geniş bir kasede sosla birleştirip karıştırıyoruz.Afiyet olsun .


Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi
 
 








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

AÇMA


ACMA

1 su bardağı  (200ml)  ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yaş maya yada 2 paket kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Un

 Üzeri için
2 yumurta sarısı
cörekotu

*Mayayı şeker ve ılık sütle eritip 5 dakika kadar bekletiyoruz.
*Sıvı yağ, suyu, tuzunu atıp elimizle biraz karıştırıp azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
*Hamurumuzun üzerini kapatıp yarım saat  ile bir saat arası dinlendiriyoruz. Yoğurdunuz hamur 2 katı olana kadar mayalandırıyoruz.
*Dinlenen hamurdan mandalina  büyüklüğünde yumaklar yapıyoruz.
*Hamuru elimizle ileri geri surterek uzun rulolar hazırlıyoruz.
*Tek bir ruloyu elimize alıp tam ortasından ortasından düğüm  atıp  iki uçları resimdeki gibi sarıp uçlarını birleştiriyoruz.
*Bütün hamura aynı işlemi yapıyoruz.
*Tepside açmaları 20 dakika daha dinlendiriyoruz.
 *Yumurtasını sürüp susamını serpiştirip önceden ısıttıgımız fırında 190'C pişiriyoruz.
*Afiyet olsun.
 
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

PEYNİRLİ & PATATESLİ TOMBUL POĞACA




PEYNIRLi - PATATESLİ  TOMBUL POĞACA


4 su bardağı  ılık süt
1 buçuk su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
2 tane küp seker
1paket yas maya

Un


İç Harcı 
1 kase ufalanmış  beyaz peynir 


Ilık sütün içerisine  mayayı ufalayıp  eritiyoruz , yağını, tuz ve şekeri ekleyip azar azar un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz. 
Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük yumaklar döküp üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp yarım saat daha mayalandırıyoruz. 
Mayalanan yumaklarımızı elimizle bastırarak çay tabağından biraz büyük açıyoruz. Ortasına bir yemek kaşığı peynir koyup D şeklinde bastırmadan kapatıp bir parmak içerden resimdeki gibi bastırıyoruz. 
Bütün yumaklara aynı işlemi yapıp yağlı kağıt serdigimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz. 
Yumurta sarısını sürüp önceden ısıttıgımız fırında 200’C pişiriyoruz afiyet olsun.
 
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

EV PEYNiRi





EV PEYNiRi

Annemin sayesinde peynirimden, turşuma, tarhanama herşeyi evde hazırlamayı öğrendim. Annelerimiz en güzel eğitmenlerimiz hakları ödenmez.

Malzemeler
3 Kg.süt
1 tatli kaşığı peynir mayasi
Beyaz genis bir torba
Kalin tuz

Hazırlanışı
Sütü süzüp tencereyle ocağa koyuyoruz .Parmagımızı yakmayacak sekilde ılıtıyoruz.
Tencereyi ocaktan alıp kalın bir bezin üzerine koyuyoruz.
icerisine peynir mayasını ekleyip karıştırıyoruz.Tencerenin kapağını kapatıp bezle tencereyi sarıyoruz 1-1buçuk saat mayalanmasını bekliyoruz.
Tencerenin kapağını açıp tekrar karıştırıyoruz.
Temiz bir bez torbayı büyük bir kovanın içerisine koyup mayalanan peyniri bu torbaya boşaltıyoruz.
Peynirin suyunu tekrar tencereye koyuyoruz. Torbaladıgımız peynir 1saat düz bir süzgeçte bekletiyoruz.
Tenceredeki peynir suyunu tekrar kaynatıp torbaladığımız peyniri 5 dk. boyunca kaynayan peynir suyunun icerisine batırıp batırıp çıkartıyoruz
Düz bir süzgeçte ertesi güne kadar bekletiyoruz.
Peynir suyunu dökmuyoruz içerisine 2 yemek kaşığı kalın tuz atıyoruz.
Peynirimizi ertesi gün küp şeklinde kesip tuzluyoruz.
Cam bir kavanoza peynirleri doldurup peynir suyunuda üzerine boşaltıp serin bir yerde saklıyoruz.Resimdeki peynir 15 kg.sütten yapilmistir 3 kg sütten yaklasik 320 gr.peynir cikiyor
Afiyet olsun  
 
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g














  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

PEYNiRLi ÖRGÜ EKMEKLER



Peynirli Örgü Ekmekler

1su bardağı ılık süt
1su bardağı ılık su
1su bardağı sıvıyağ...
2 yumurta (sarısını ekmeklerin üzerine süreceğiz)
2yemek kaşığı şeker
1tatlı kaşığı tuz
1paket yaş maya
Un

Ilık suyun içerisine maya ve şekeri eritiyoruz.
Süt, sıvıyağ, yumurtanın beyazını da katıp çırpıyoruz.
Azar azar ununu ve tuzunu katıp ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
Hamurumuzu yumurtadan biraz büyük yumaklayıp tezgahımıza diziyoruz.Üzerine hafif ıslattigimiz mutfak bezini örtüp bir saat dinlendiriyoruz.
Her yumağı oval olacak sekilde açıyoruz.
Karşılıklı kenarları eşit aralıklarla kesiyoruz.
Ortasına peyniri uzun serit halinde koyup kenarlarını sağlı sollu kapatıp hafif bastırıyoruz.
Bütün yumaklara aynı işlemi yapıyoruz.
Yumurtasını sürüp 180'C pisiriyoruz.Afiyet olsun

 

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

 



 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f