TOMBUL BİBER TURŞUSU
500gr. Tombul biber acı yada tatlı
Yarım demet maydanoz
1 baş sarımsak
Kalın tuz
TURŞU SUYU
5 litre su
4 tepeli yemek kaşığı kalın tuz
2 su bardağı sirke
4-5 adet top karabiber
3-4 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kişniş
1 çay kaşığı ucuyla limon tuzu
Su ve tuzu tencereye koyup kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra sirkesini ve diğer Alamalzemeleride ekleyerek karıştırıyoruz 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. Soğutup cam şişelerde serin bir yerde saklayıp istediğiniz turşuyu kurabilirsiniz.
Biberleri yıkayıp ,kuruttuktan sonra uclarına bıçakla kesikler atıyoruz.
Maydanoz ve sarımsakları doğruyoruz.
Cam kavanozlara önce maydanoz sarımsak koyup biberleri kavanozlara dolduruyoruz.
Üzerine maydanoz, sarımsak koyup her kavanozda bir tatli kasığı kalın tuz koyup tursu suyunu dolduruyoruz.
Turşuları serin ve günes almayan bir yerde saklıyoruz.
Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder