SALATALIK ,ACUR VE KELEK TURŞUSU
3 kg.salatalık acur yada kelek
1 kase sarımsak
1 demet maydanoz
TURŞU SUYU
5 litre kaynatılmış su
3 su bardağı sirke
4-5 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı top karabiber
4 tepeli yemek kaşığı (200 gr ) kalın tuz
1 çay kaşığı ucuyla limon tuzu
Suyu kaynatıp bir leğene boşaltıyoruz, sirke hariç diğer malzemeleride ekleyip karıştırıyoruz.
Soguduktan sonra sirkesini ekleyip karıştırıyoruz.
Cam kavanozlara sebzeleri diziyoruz. Aralarına sarımsakları doğrayıp kavanozlara ilave ediyoruz.
İstege bağlı olarak limon dilimleride koyabilirsiniz
Kavanozların ağızlarına kadar turşu suyu ile doldurup kapaklarını kapatıyoruz.
Turşumuz bir kaç gün içinde olacaktır .
Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder